ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η «Αποστολή» θα συνεχίσει να στηρίζει τους ακρίτες μας

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η «Αποστολή» θα συνεχίσει να στηρίζει τους ακρίτες μας

Την δέσμευση ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να στηρίζει, με όλες τις δυνάμεις της, τους ακρίτες της χώρα και ιδιαίτερα της Θράκης έδωσε, σήμερα από την Ορεστιάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος τελευταία ημέρα της τριήμερης περιοδείας του στις Μητροπόλεις Μαρωνείας, Αλεξανδρουπόλεως και Διδυμοτείχου.

Ο κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα  επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Ιατρείο και το Φαρμακείο που λειτουργούν, από το 2013, η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το Ιατρείο, από τον Ιούνιο του 2013, μέχρι σήμερα  εξυπηρέτησε 2.823 περιστατικά, πραγματοποιήθηκαν 185 κατ’ οίκον επισκέψεις και έγιναν 81 εμβόλια σε παιδιά.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στην προσφορά της «Αποστολής» λέγοντας: «Με το έργο και την στήριξη της “Αποστολής”, σε μια περιοχή που αποτελεί το άκρο της Ευρώπης, την πύλη ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες, έχει ξαναγεννηθεί η ελπίδα στις ψυχές των συνανθρώπων μας που χρειάζονται αλληλεγγύη και συμπαράσταση».

Όπως είπε ο κ. Δαμασκηνός «η μονάδα  που λειτουργεί με την συνεργασία της “Αποστολής” εξυπηρετεί τουλάχιστον 350 εμπερίστατες οικογένειες. Το ιατρείο είναι στελεχωμένο από εθελοντές ιατρούς παθολόγο, παιδίατρο, ουρολόγο, καρδιολόγο και οφθαλμίατρο και δέχεται τους ανασφάλιστους πολίτες του ακριτικού Έβρου από τις περιοχές του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου και της Ορεστιάδος. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο με την επωνυμία «Αποστολή Αγάπης» υιοθετεί τις ανάγκες των κατοίκων της ακριτικής Ορεστιάδος και εξυπηρετεί 150 οικογένειες».

«Οι ακρίτες, είπε χαρακτηριστικά, είναι η καρδιά της Ελλάδας και πρόσθεσε, πρέπει να το συνειδητοποιήσει το κράτος και ο λαός, ότι στις ακριτικές μας περιοχές χτυπάει περισσότερο δυνατά η καρδιά της Ελλάδος από οπουδήποτε» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας σε κατοίκους της Ορεστιάδας.

Η  «Αποστολή», κατά την τριήμερη επίσκεψη του Μακαριωτάτου στη Θράκη παρέδωσε υγιειονομικό υλικό αξίας 195.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, φάρμακα στο  Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» της Αλεξανδρούπολης και τρόφιμα για την κάλυψη αναγκών 300 οικογενειών των δυο Μητροπόλεων του Νομού Έβρου.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος  επισκέφθηκε Φυλάκια στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους των Φυλακίων  μίλησε στους στρατευμένους, τους εμψύχωσε και τους μοίρασε δώρα ενόψει της εορτής το Πάσχα.  Σε δηλώσεις του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του γιατί σε μια κρίσιμη για το έθνος περίοδος, υπάρχει η άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του καθήκοντος, του χρέους και της τιμής» και πρόσθεσε «όταν κανείς βρίσκεται σε τέτοια μέρη, όπως αυτά εδώ τα φυλάκια με τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες μας που φυλάνε αυτούς τους χώρους αισθάνεται και ανατριχίλα συγχρόνως γιατί θυμάται γεγονότα παλιά, θυμάται προβληματισμούς σημερινούς, κάνει στοχασμούς και λέει ότι αυτά τα κομβικά σημεία πρέπει κανείς πολλές φορές στη ζωή του να τα επισκέπτεται για να μπορεί και να προβληματίζεται σωστά».