Σπουδές σε ΑΕΙ και για πρόσφυγες

Σπουδές σε ΑΕΙ και για πρόσφυγες

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτήρια, βάσει των οποίων πρόσφυγες φοιτητές θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ελληνικά ΑΕΙ, μελετά το υπουργείο Παιδείας. «Ολες οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να αποδέχονται τον πίνακα κριτηρίων», δήλωσε χθες (στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Την ίδια στιγμή, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών προτείνει να οργανώσει δράσεις για τη στήριξη και την εκπαίδευση των προσφύγων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να υλοποιηθούν στους χώρους εγκατάστασης των προσφύγων, στη Σχολή και στο Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, καθώς και σε σχολεία. «Η Φιλοσοφική Σχολή διαθέτει πλούσια εμπειρία με άμεση εμπλοκή στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων.

Το Διδασκαλείο σταθερά προσελκύει μεγάλο αριθμό σπουδαστών – φοιτητές, μετανάστες, συζύγους Ελλήνων, παλιννοστούντες, πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο», παρατηρεί η κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Ελένη Καραμαλέγκου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή