Οι 9 ημέρες ομηρίας της Βαρβάρας

Οι 9 ημέρες ομηρίας της Βαρβάρας

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχίζει αύριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση απαγωγής της 29χρονης Βαρβάρας Μ., ανιψιάς του εφοπλιστή Γιάννη Καϋμενάκη, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Η κοπέλα είχε απαχθεί στα τέλη Οκτωβρίου 2014 έξω από το σπίτι της στη οδό Λαζαράδων στην Κυψέλη, τη στιγμή που έμπαινε στο αυτοκίνητό της με προορισμό το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Φροντιστήριο» στη Δάφνη.

Ως δράστες παραπέμπονται να δικαστούν οι Χαράλαμπος Φ., Σωκράτης Π. και Μανώλης Ντ., κατηγορούμενοι για αρπαγή και εκβίαση. Οι δύο πρώτοι ομολόγησαν την ανάμειξή τους στην υπόθεση, ενώ ο τρίτος αρνείται τη συμμετοχή του στην απαγωγή και ισχυρίζεται ότι τον ενοχοποίησαν ψευδώς οι συγκατηγορούμενοί του.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η υπόθεση απαγωγής άρχισε να εκτυλίσσεται το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου: «Τη στιγμή που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό της, αντιλήφθηκε δύο άνδρες να έρχονται προς το μέρος της. Ο ψηλότερος την έπιασε από την πλάτη, της έκλεισε το στόμα και της γύρισε το κεφάλι για να την πιάσει. Οπως πάλευε για να ξεφύγει, φώναξε “βοήθεια”, έπεσε κάτω και τότε ο άλλος άνδρας την έπιασε από τα πόδια. Τη σήκωσαν στον αέρα και την επιβίβασαν σε Ι.Χ. που οδηγούσε συνεργός τους». Οι απαγωγείς οδήγησαν το θύμα σε εξοχική κατοικία στη Λούτσα, η οποία –στην πορεία της έρευνας– προέκυψε ότι ανήκε στη μητέρα του πρώτου κατηγορουμένου, Χαράλαμπου Φ., 50 ετών.

Η ομηρία της 29χρονης διήρκεσε 9 ημέρες και έληξε το πρωί της 9ης Νοεμβρίου. Στο διάστημα που μεσολάβησε, η Βαρβάρα Μ. περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι οι απαγωγείς τής επέτρεψαν να κάνει δύο φορές μπάνιο, την υποχρέωναν να φοράει κουκούλα ή μάσκα νυκτός όταν ερχόταν σε επαφή μαζί τους, καθώς και ότι, όταν της επέτρεψαν να δει τηλεόραση, μπόρεσε να διακρίνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου ενός από τους δράστες.

Στη διάρκεια της ομηρίας, οι απαγωγείς επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της κοπέλας, Αναστάσιο Μ., απαιτώντας 10 εκατ. ευρώ, θεωρώντας ότι τα λύτρα θα πλήρωνε ο θείος της 29χρονης, εφοπλιστής και πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης. Τελικά, ύστερα από τηλεφωνικές διαπραγματεύσεις, το ύψος του ποσού διαμορφώθηκε στις 82.000 ευρώ. Τα χρήματα παραδόθηκαν σε σακούλα του Jumbo, και η κοπέλα απελευθερώθηκε στις 10.45 το πρωί της 9ης Νοεμβρίου στην Κυψέλη, όπου τη μετέφερε με μοτοσικλέτα ο ένας από τους απαγωγείς. Απολογούμενος, ο πρώτος κατηγορούμενος ομολόγησε την ενοχή του και είπε ότι είχε ανάγκη από «ζεστό» χρήμα για να καλύψει τα έξοδα της κόρης του στο εξωτερικό. Κατονόμασε τον εργοδότη του Μανώλη Ντ., ως το άτομο που τους υπέδειξε να απαγάγουν τη νεαρή κοπέλα. Ο τελευταίος φέρεται να γνώριζε τους οικογενειακούς δεσμούς του θύματος με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, καθώς ο γιος του αγωνιζόταν στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Αστέρα Τρίπολης.

Μιλώντας χθες στην «Κ» ο κ. Γιάννης Γλύκας, συνήγορος του 50χρονου Χαράλαμπου Φ., δήλωσε ότι ο εντολέας του «έχει από την πρώτη στιγμή αποδεχθεί τη συμμετοχή του στην υπόθεση και έχει βοηθήσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ενώ επέστρεψε τα λύτρα της απαγωγής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή