Ερευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες τριών ένοπλων ληστειών σε χρηματαποστολές

Ερευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες τριών ένοπλων ληστειών σε χρηματαποστολές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνες για τους δράστες τριών ένοπλων ληστειών σε χρηματαποστολές κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ.. Το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε το πρωί της Τετάρτης, όταν κουκουλοφόρος αφαίρεσε χρήματα από υπάλληλο security, τη στιγμή που εφοδίαζε ΑΤΜ στο κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό καταγράφηκε στις 12.45 μ.μ. έξω από το υποκατάστημα της Eurobank, στην οδό Σόλωνος. Ο δράστης, με την απειλή όπλου ακινητοποίησε υπάλληλο της Brinks και απέσπασε το ειδικό κουτί – βαλίτσα με τα χρήματα. Διέφυγε με δύο ακόμα συνεργούς του προς τα Εξάρχεια. Αργότερα, αστυνομικοί εντόπισαν κενό το κουτί τροφοδοσίας στην οδό Κουντουριώτη και όπως διαπίστωσαν είχε ενεργοποιηθεί ο ειδικός μηχανισμός ασφαλείας (χρωμοπαγίδα) για την καταστροφή των χρημάτων.

Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή του Ζωγράφου. Δύο δράστες με καλυμμένα πρόσωπά λήστεψαν δύο υπαλλήλους εταιρείας σεκιούριτι, τη στιγμή που επιχειρούσαν να εφοδιάσουν με χρήματα ΑΤΜ που βρίσκεται έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Παρόμοιο κρούσμα είχε καταγραφεί και την 13η Απριλίου στην Πολυτεχνειούπολη με λεία 12.000 ευρώ. Η Ασφάλεια εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες των τριών επιθέσεων να είναι ίδιοι ή να ανήκουν στην ίδια εγκληματική οργάνωση, όπως επίσης και το ενδεχόμενο να προέρχονται από τον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή