Παρέμβαση Πολάκη στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ

Παρέμβαση Πολάκη στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξέταση των ενστάσεων επί του προσωρινού πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων του διαγωνισμού για 100 θέσεις γιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας προχωρεί άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων για τις «διορθώσεις» του υπουργείου στον πίνακα των επιτυχόντων, χθες ο κ. Πολάκης μετέβη αιφνιδιαστικά στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ όπου συνεδρίαζε το Δ.Σ. του κέντρου με θέμα τον διαγωνισμό. Ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε να προχωρήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ στην κατακύρωση του διαγωνισμού αφού ελεγχθούν οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί από υποψηφίους επί του «διορθωμένου» προσωρινού καταλόγου των επιτυχόντων που έδωσε το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να στελεχωθούν το συντομότερο δυνατό οι ΜΕΘ.

Κατά πληροφορίες, το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έλαβε σαφή απόφαση. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε και διαφωνία μεταξύ μελών του Δ.Σ. με τον κ. Πολάκη, σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να υπολογίζεται ο χρόνος ειδικότητας ως προϋπηρεσία. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο έχει παραδεχθεί ότι άλλαξε τον προσωρινό κατάλογο κατάταξης της επιτροπής κρίσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν λάθη στη μοριοδότηση των υποψηφίων, μεταξύ των οποίων και ο υπολογισμός του χρόνου ειδικότητας ως προϋπηρεσία.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση σχετικά με τον διαγωνισμό, ενώ έχει εκφραστεί και η θέση ότι ο κ. Πολάκης πρέπει να παραιτηθεί. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Πολάκης απάντησε χθες «που ’χει γρε στο πεθυμιό της, το θωρεί και στ’ όνειρό της», που σημαίνει «ό,τι επιθυμεί κάποιος το ονειρεύεται». Χθες οι βουλευτές του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας και Ιλχάν Αχμέτ ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να κληθεί ο κ. Πολάκης να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση. Σε σχετική ανακοίνωση οι δύο βουλευτές κατηγορούν τον υπουργό για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, ακόμα και εάν υπήρχαν λάθη στον αρχικό πίνακα κατάταξης. Ερωτήσεις για το θέμα έχουν καταθέσει στη Βουλή και βουλευτές της Ν.Δ. και του Ποταμιού. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ζητήσει την κατάθεση των σχετικών με την υπόθεση εγγράφων, ενώ μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές της Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρ. Λοβέρδος και Βασ. Κεγκέρογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή