ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Κ. Καλλιγάς»

Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Κ. Καλλιγάς»

Απονεμήθηκαν χθες τα βραβεία Ηθους και Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού «Κωνσταντίνος Καλλιγάς», που έχει καθιερώσει το Ελληνικό Τμήμα της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΑΕJ).

Στην ειδική τελετή που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε τα βραβεία στους Τάκη Θεοδωρόπουλο, αρθρογράφο της «Καθημερινής», Νικόλα Βουλέλη, Ματρώνη Δικαιάκου, Μιχάλη Μητσό και Κωνσταντίνο Τσίγκα. Το ευρωπαϊκό βραβείο AEJ απονεμήθηκε στον Peter Kramer. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν οι Σαράντης Μιχαλόπουλος, Βαγγέλης Παπαλιός, Γιώργος Κουρμούσης, Βασίλης Παπαδάκης και Hellenic American University.

Πριν από λίγες ημέρες, με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Τμήμα της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων είχε καταδικάσει τη διαγραφή Ελλήνων δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης, ενώ είχε δεσμευτεί να ενημερώσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, σχετικά, και να στηρίξει οποιαδήποτε προσφυγή των διαγραφέντων δημοσιογράφων.