Εντοπίστηκε εργαστήριο πλαστογραφίας στην Κυψέλη

Εντοπίστηκε εργαστήριο πλαστογραφίας στην Κυψέλη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο κατάρτισης, υψηλής πιστότητας, πλαστών εγγράφων, εντοπίσθηκε την Πέμπτη στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ιράν, ηλικίας 21 και 39 ετών και σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’  εξακολούθηση, για διευκόλυνση εισόδου-εξόδου στη Χώρα μας προσώπων τρίτων χωρών καθώς και για κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων.

Οι συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει σε διαμέρισμα της Κυψέλης, ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο κατάρτισης εξ’ υπαρχής πλαστών εγγράφων, υψηλής πιστότητας,  τα οποία πωλούσαν στους ενδιαφερόμενους έναντι χρηματικού ποσού που κυμαινόταν από 500 έως 1.200 ευρώ, ανάλογα με το είδος και την φερόμενη ως χώρα έκδοσης.

Τα έγγραφα που κατασκεύαζαν, κυρίως διαβατήρια και ταυτότητες προορίζονταν για την νομιμοποίηση της παραμονής καθώς και για τη προώθηση μεταναστών από και προς τη Χώρα μας.

Οι δράστες, όπως προέκυψε από τον κατασχεθέντα υλικοτεχνικό εξοπλισμό, δρούσαν με υψηλό επαγγελματισμό και κατάρτιζαν εξ’ υπαρχής πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα υψηλής πιστότητας.

Ο ανωτέρω εξοπλισμός παρείχε τη δυνατότητα κατάρτισης εγγράφων από τουλάχιστον τριάντα δύο (32) χώρες, ευρωπαϊκές και μη και απαρτίζονταν ενδεικτικά από ειδικό ηλεκτρικό τόρνο για εγχάραξη εντυπωμάτων και διαφανειών ασφαλείας διαβατήριων, υπερσύγχρονους εκτυπωτές, θερμοκολλητές κατάλληλους για το σχηματισμό ασημοτυπιών και χρυσοτυπιών που χρησιμοποιούνται στα στοιχεία ασφαλείας των εγγράφων, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ειδικό λογισμικό, καθώς και μήτρες και σφραγίδες ελληνικών και αλλοδαπών Αρχών. Ακόμη, το εργαστήριο διέθετε ειδικές μπογιές για τον χρωματισμό των εξωφύλλων καθώς και δερμάτινα ρολά για την επένδυσή τους, καθώς και ειδικές κλωστές για τη συρραφή τους.

Από την περαιτέρω έρευνα στο εργαστήριο, εκτός του εξοπλισμού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 61 πλαστά διαβατήρια διαφόρων χωρών, 38 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, τρείς άδειες διαμονής, τέσσερις άδειες ικανότητας οδήγησης, πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου και ταυτότητας,  εκατοντάδες  χρυσοτυπίες, υδατογραφήματα, εξώφυλλα διαβατηρίων, πλαστικές κάρτες κλπ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή