Προσφυγή Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τις κλειστές «ΜΕΘ»

Προσφυγή Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τις κλειστές «ΜΕΘ»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για το χρόνιο πρόβλημα των «κλειστών» λόγω απουσίας προσωπικού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ο ΙΣΑ καταγγέλει το υπουργείο Υγείας για «εγκληματική ολιγωρία στο να στελεχώσει τις ΜΕΘ» και χαρακτηρίζει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ως ηθικό αυτουργό για τις ζωές που χάνονται.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι επικίνδυνη για τη δημόσια Υγεία. Τους τελευταίους μήνες έχουν κλείσει δεκάδες κρεβάτια Εντατικής στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

Το υπουργείο όχι μόνον δεν άνοιξε τις κλειστές κλίνες μέσα στον Απρίλιο όπως είχε δεσμευθεί, αλλά τίναξε στον αέρα το σχετικό διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς καθημερινά να βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο ΙΣΑ θα ζητήσει να αποδοθούν όχι μόνο ηθικές αλλά και άλλου είδους ευθύνες σε όσους έχουν οδηγήσει το σύστημα υγείας σε αυτή την κατάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή