Κινητοποιήσεις με άλλη μορφή

Κινητοποιήσεις με άλλη μορφή

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λήξη της απεργίας των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, καθώς, έπειτα από πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση και την άκαρπη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, προκρίθηκε η «ανάγκη της κοινωνίας για έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση». Κατά τη χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπ. Εργασίας και των ενώσεων εργαζομένων και εργοδοτών του κλάδου, δεν υπήρξε ουσιαστική λύση σε ό,τι αφορά το μέλλον του αγγελιοσήμου και των Ταμείων των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος πρότεινε την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων για τρεις μήνες, κατά τους οποίους εργοδότες και εργαζόμενοι θα πρέπει από κοινού να αποφασίσουν για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ και του αγγελιοσήμου, το οποίο δεν μπορεί να διατηρηθεί με τη σημερινή του μορφή, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στην κατάργησή του. Οι ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ συνεδρίασαν και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με άλλες μορφές, διεκδικώντας τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου Ταμείου, καθώς και τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή