«Ξεπαγώνουν» προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες

«Ξεπαγώνουν» προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, «ξεπαγώνουν» με νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται άμεσα από το υπουργείο Εσωτερικών οι προσλήψεις υπαλλήλων (ΥΕ και ΔΕ) σε Δήμους και Περιφέρειες, οι οποίες είχαν ανασταλεί έως το τέλος του 2016. Οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν από τις περιοχές με αυξημένες προσφυγικές ροές.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προσλήψεων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

Hδη ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης έχει υπογράψει για την κατανομή σε υπηρεσίες περίπου 1.450 ατόμων.

Επιπλέον, βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου, τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι κατανομές 500 ατόμων σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, θα ολοκληρωθούν οι κατανομές 200 ατόμων σε υπουργεία και φορείς τους, ενώ προσεχώς αναμένεται να ξεκινήσει και η κατανομή 460 εκπαιδευτικών. Μάλιστα, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους είναι υπό διορισμό σε αποκεντρωμένες διοικήσεις, περίπου 170 άτομα, εφόσον το επιθυμούν, να κατανεμηθούν άμεσα σε υπηρεσίες ασύλου.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τοποθετήσεις αδιόριστων του ΑΣΕΠ.

Στην κατεύθυνση αυτή καταρτίζεται νομοθετική παρέμβαση, η οποία θα προβλέπει ότι η διοίκηση θα πρέπει με δική της ευθύνη να ολοκληρώνει τη σχετική διοικητική διαδικασία ένταξης των υπαλλήλων στις δομές, εντός διμήνου.

Ο κ. Βερναρδάκης είχε χθες συνάντηση με εκπροσώπους του Πανελληνίου Συλλόγου Αδιόριστων του ΑΣΕΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, τους εξέθεσε το χρονοδιάγραμμα των τοποθετήσεων. «Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αδικίες που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια στη δημόσια διοίκηση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι τα φαινόμενα καθυστέρησης που καταγγέλλονται από τους πολίτες, ως προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών, «είναι απολύτως απαράδεκτα και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να εκλείψουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή