Μολότοφ σε γραφείο του Παρασκευόπουλου

Μολότοφ σε γραφείο του Παρασκευόπουλου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για την πρόσφατη επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, επί της οδού Καλλιδρομίου, αναρτήθηκε χθες τα ξημερώματα στο Athens Indymedia. Οι συντάκτες του συσχετίζουν την επίθεση με τις «δράσεις» αναρχικών-αντιεξουσιαστών κατά της εμπορίας ναρκωτικών στα Εξάρχεια, και κατηγορούν την ΕΛ.ΑΣ. ότι προστατεύει τους διακινητές, αποσκοπώντας στον έλεγχο και στην υποταγή του «νεανικού προλεταριάτου». Η επίθεση εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, και πήραν μέρος περίπου 100 κουκουλοφόροι. Πέταξαν βόμβες μολότοφ στην πρόσοψη του κτιρίου και προκάλεσαν φθορές σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα απ’ έξω. Το κείμενο της προκήρυξης ξεκινάει ως εξής: «Πιστοί στη στρατηγική μας για διατάραξη της ομαλής κυκλοφορίας ναρκωτικών στην Πλατεία, βρεθήκαμε μαζικά έξω από το Α.Τ. Εξαρχείων και επιτεθήκαμε στους προστάτες του κυκλώματος διακίνησης, σπάζοντας και βάζοντας φωτιά σε οχήματά τους, στο φυλάκιό τους, στην είσοδο του τμήματος».

Νωρίτερα, στο Αthens Indymedia αναρτήθηκε κείμενο ανάληψης ευθύνης και για την πρόσφατη καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα. «Αποφασίσαμε να επιτεθούμε την Παρασκευή στον σταθμό, καταστρέφοντας ακυρωτικά, εκδοτήρια και γράφοντας συνθήματα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κείμενο, και καταλήγει με το σύνθημα «ελεύθερες μετακινήσεις για όλους».

Τέλος, με αφορμή έρευνες στα κελιά ποινικών και αναρχικών κρατουμένων από αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, αναρχικοί επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου στη Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποίησαν «παρέμβαση» έξω από το σπίτι του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ευτύχιου Φυτράκη, πετώντας φέιγ βολάν, με σύνθημα «νίκη στους αγώνες των φυλακισμένων αγωνιστών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή