Στις 16 Ιουνίου θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

Στις 16 Ιουνίου θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη και κανονική λειτουργία θα είναι το νέο αεροδρόμιο της Πάρου από τις 16 Ιουλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, που επισκέφθηκε το νησί.

Η αεροπορική εταιρία Olympic Air ανέλαβε με δωρεά της, να κατασκευάσει το μισό κτίριο αεροσταθμού του νέου αεροδρομίου Πάρου και συνοδά έργα (δρόμους, parking περιβάλλοντα χώρο κλπ). Το έργο νέου διαδρόμου μήκους 2.000 μέτρων (με επιχειρησιακό μήκος 1400 μέτρων) του αεροδρομίου Πάρου, ύψους 15,2 εκ ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στις 15 Μαΐου 2016.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα κατασκευής του νέου αεροσταθμού επιφάνειας 750 τμ και συνοδά έργα, τα οποία ολοκληρώνονται έως στις 16 Ιούλιου 2016, για να αρχίσει η κανονική επιχειρησιακή λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου. Παράλληλα σχεδιάζεται να και 2η φάση εργασιών για τον διπλασιασμό της ωφέλιμης επιφάνειας του αεροσταθμού σε 1.500 τμ για την κάλυψη της επιβατικής κίνησης σε βάθος 4ετιας.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι προγραμματίζονται έργα αναβάθμισης των αερολιμένων Κυκλάδων, σε Μήλο, Νάξο, Πάρο και Σύρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή