Αρνείται να δώσει εξηγήσεις η Γ. Τσατάνη

Αρνείται να δώσει εξηγήσεις η Γ. Τσατάνη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μηνύσεις και σε βάρος της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ασπασίας Καρέλλου δεν αποκλείεται να «απαντήσει», αντί απολογίας, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία ελέγχεται πειθαρχικά για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Λίγες ημέρες μετά την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, η εισαγγελέας Εφετών αρνείται να δώσει εξηγήσεις για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου στην αντιπρόεδρο Ασπασία Καρέλλου, στην οποία η κ. Θάνου ανέθεσε την έρευνα. Οπως επισημαίνει σε αίτηση που κατέθεσε η κ. Τσατάνη, η κ. Καρέλλου είναι αναρμόδια να διενεργήσει τη σε βάρος της πειθαρχική έρευνα, καθώς ανέλαβε από την κ. Θάνου «με απευθείας ανάθεση, κατά παράβαση της διαδικασίας και χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα». Η κ. Τσατάνη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση για παράβαση καθήκοντος σε βάρος της κ. Καρέλλου. Ως προς την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε προ δεκαημέρου σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου, η κ. Τσατάνη επισημαίνει ότι δεν έχει κριθεί από το αρμόδιο όργανο και επί της ουσίας «παραμένει στο συρτάρι» της προέδρου του Αρείου Πάγου ως περιττή.

Η κ. Τσατάνη στηλιτεύει το γεγονός ότι η κ. Θάνου αποσύρθηκε οικειοθελώς από τη διενέργεια της έρευνας που η ίδια είχε διατάξει, καθώς και την ανάθεση της έρευνας στην αντιπρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου Ασπασία Καρέλλου. «Η πρόεδρος του Αρειου Πάγου απέρριψε επί της ουσίας την αίτηση εξαίρεσης εναντίον του εαυτού της, δικαιώνοντας τον εαυτό της… κατά παράβαση του υπηρεσιακού της καθήκοντος ως καταχρηστική, νόμω και ουσία αβάσιμη», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Τσατάνη, υποστηρίζοντας ότι η μόνη αρμόδια να αναθέσει την έρευνα στην κ. Καρέλλου είναι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Στην αίτηση που κατέθεσε αντί απολογίας, η κ. Τσατάνη υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται «να παράσχει τις αιτηθείσες εξηγήσεις», δεδομένου ότι δεν έχει κριθεί από το αρμόδιο όργανο η αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της κ. Θάνου, καθώς και ότι δεν έχει ορισθεί νομίμως ο αναπληρωτής της στη διενέργεια της έρευνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή