Και σε υποθέσεις εκβιασμών εμπλέκονται οι μαστροποί

Και σε υποθέσεις εκβιασμών εμπλέκονται οι μαστροποί

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναμεμειγμένοι σε περίεργη υπόθεση εκβιασμών είναι ο 50χρονος Σ.Κ. και η 33χρονη Ρωσίδα συνεργός A.G., που συνελήφθησαν από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος ως επικεφαλής σπείρας μαστροπών με δραστηριότητα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, έχει προκύψει διασύνδεσή τους με ληστές – διαρρήκτες που δρούσαν στα βόρεια προάστια της Αττικής και ζητούσαν λύτρα από τα θύματά τους, προκειμένου να τους επιστρέφουν αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα αξίας που είχαν αφαιρέσει από τα σπίτια τους. Μέλη της σπείρας είχαν συλληφθεί το 2010 από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, και στο πλαίσιο της έρευνας είχε προκύψει ότι τα λύτρα κατετίθεντο σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκε στην 33χρονη –σήμερα– Ρωσίδα. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή στην υπόθεση των εκβιασμών, ενώ όταν κλήθηκε να απολογηθεί, κατονόμασε τον 50χρονο συνεργό της Σ.Κ., με τον οποίο διατηρούσε δεσμό, ως το άτομο που της είχε υποδείξει να ανοίξει τον επίμαχο λογαριασμό.

Η έρευνα για τη δράση του κυκλώματος που εξέδιδε γυναίκες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και εξωτερικό ξεκίνησε προ τετραμήνου, μετά πληροφορίες για εμπλοκή του 50χρονου σε υποθέσεις μαστροπείας. Εγινε άρση απορρήτου στο κινητό του τηλέφωνο και προέκυψαν επικοινωνίες του με τη Ρωσίδα συνεργό του, γυναίκες – υπαλλήλους που απασχολούνταν στα δύο call centers της σπείρας, οδηγούς που μετέφεραν εκδιδόμενες στα ερωτικά ραντεβού, αλλά και με έναν Αλβανό υπήκοο που συγκέντρωνε τις εισπράξεις και τις παρέδιδε στο «αφεντικό». Σύμφωνα με πηγή κοντά στην έρευνα, τα ημερήσια κέρδη κυμαίνονταν από 2.500 έως 5.000 ευρώ. Μέρος των χρημάτων ξεπλενόταν σε εστιατόριο που ο 50χρονος είχε υπό τον έλεγχό του στο Γκάζι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» πραγματοποιούσε με το υπερπολυτελές τζιπ συχνά πηγαινέλα στο καζίνο της Πάρνηθας.

Το κύκλωμα υπολογίζεται ότι εξέδιδε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη περίπου 30 αλλοδαπές γυναίκες μέσω δικών του ιστοσελίδων, όπως οι randevou4sex.gr, sex4thessaloniki.com κ.ά. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με γνωστό «μάνατζερ» καταχώριζαν ερωτικές αγγελίες σε ιστοσελίδες του εξωτερικού και εξέδιδαν Ελληνίδες πορνοστάρ και «μοντέλα» σε Γαλλία και Γερμανία. Στην Ελλάδα, το κόστος της ερωτικής συνεύρεσης ανερχόταν στα 100 ευρώ την ώρα και στο εξωτερικό από 250 ευρώ και άνω. Το 50% των εισπράξεων εισέπραττε το «γραφείο» και τα υπόλοιπα μοιράζονταν η εκδιδόμενη και ο οδηγός της.

Οι διώξεις που ασκήθηκαν για την υπόθεση είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και οι 17 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την αρχική σύλληψή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή