Μαζική έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Μαζική έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αυξημένη ένταση ξεκίνησε χθες η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές του Πάσχα. Καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν στο ρεύμα εξόδου από την Αθήνα προς Κόρινθο, ενώ χωρίς σοβαρά προβλήματα διεξαγόταν έως αργά χθες το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξόδους προς Λαμία. Το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας κοντά στις εξόδους των εθνικών οδών, ωστόσο, ήταν έντονο από το πρωί, ενώ αυξημένη ήταν η ροή των εκδρομέων και προς το λιμάνι του Πειραιά, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Παράλληλα, ισχύει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για το ρεύμα εξόδου, για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, από τις 06.00 έως τις 16.00.

Από τα διόδια Ελευσίνας έως τις 4 χθες το απόγευμα είχαν διέλθει 38.000 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, η φετινή κίνηση στην Ολυμπία Οδό αναμένεται αυξημένη κατά 10% περίπου. Από τα διόδια Αφιδνών είχαν περάσει έως χθες το μεσημέρι 24.046 οχήματα με την κίνηση στη Νέα Οδό να καταγράφεται επίσης ενισχυμένη σε σχέση με το περσινό Πάσχα.

Στα ΚΤΕΛ

Χωρίς προβλήματα ή καθυστερήσεις αναχωρούν τα ΚΤΕΛ από τον σταθμό του Κηφισού, ενώ έχουν δρομολογηθεί επιπλέον λεωφορεία προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση των ημερών. Η φετινή επιβατική κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού καταγράφεται ενισχυμένη κατά 10%-15% σε σχέση με πέρυσι, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, Σοφοκλής Φάτσιος.

Εντονη καταγράφεται και η αεροπορική κίνηση, καθώς από χθες μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2.950 πτήσεις, εκ των οποίων οι 2.872 είναι προγραμματισμένες και οι 72 ναυλωμένες. Οι περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες και έφτασαν τις 503, ενώ εκτελέστηκαν και 4 τσάρτερ. Σήμερα θα πετάξουν 492 (εκ των οποίων 16 τσάρτερ), το Μ. Σάββατο 480 (9 τσάρτερ), την Κυριακή του Πάσχα 460 (2 ναυλωμένες), τη Δευτέρα του Πάσχα 525 εκ των οποίων οι 26 τσάρτερ και την Τρίτη του Πάσχα 486 πτήσεις εκ των οποίων οι 21 τσάρτερ. Δημοφιλέστεροι προορισμοί, που εξυπηρετήθηκαν αεροπορικώς είναι η Χίος, τα Χανιά, η Σαντορίνη, η Θεσσαλονίκη και η Κέρκυρα.

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται στο λιμάνι του Πειραιά από όπου αναχωρούν συνεχώς πλοία για τα νησιά. Οι πληρότητες που καταγράφονται είναι σημαντικά ενισχυμένες σε σχέση με πέρυσι.

Σχεδόν στο 100% καταγράφεται η πληρότητα των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία προχώρησε σε αύξηση της χωρητικότητας των συρμών της κατά 20% μέχρι την Μ. Παρασκευή και από την Τρίτη του Πάσχα. Σημειώνεται ότι τα τρένα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 6 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου έως και τις 10 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα λόγω της απεργίας στην οποία προχωρά η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης. Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζητούν άμεσα προσλήψεις μηχανοδηγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή