Αυτόφωρο για τους γονείς της Μαρίας

Αυτόφωρο για τους γονείς της Μαρίας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζονται σήμερα οι γονείς της μικρής Μαρίας-Ειρήνης, 3,5 ετών, η οποία εξαφανίστηκε ανήμερα το Πάσχα από τη μάντρα αυτοκινήτων του πατέρα της, στην περιοχή του Σκαραμαγκά, και εντοπίστηκε ένα εικοσιτετράωρο αργότερα στο Χαϊδάρι.

Χθες το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και αποφάσισε την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ έως ότου δικαστούν στο Αυτόφωρο.

Οι δύο γονείς υποστηρίζουν ότι κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι, όταν για μικρό χρονικό διάστημα το άφησαν μόνο του, ενώ το ίδιο φέρεται να ισχυρίστηκε και ο παππούς της μικρής.

Τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, πάντως, δεν επιβεβαιώνουν την εκδοχή της βίαιης αρπαγής της ανήλικης. Κατά την εξέταση της μικρής Μαρίας-Ειρήνης από ειδικό παιδοψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. δεν προέκυψαν στοιχεία που να κατατείνουν στο ενδεχόμενο της αρπαγής, ενώ η ίδια η ανήλικη φέρεται να είπε πως απομακρύνθηκε από τους γονείς της για να παίξει με κάποιο σκυλάκι. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς, πού είχε πάει, εκείνη απάντησε στο δάσος, ενώ στην ερώτηση γιατί πήγε εκεί, απάντησε πως χάθηκε και δεν ήξερε πώς να γυρίσει πίσω. Δεν ανέφερε την εμπλοκή κάποιου ατόμου, που να επιβεβαιώνει το σενάριο της αρπαγής.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, εκτιμούν ότι το κοριτσάκι ακολούθησε έναν δασικό δρόμο, παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές, ο οποίος καταλήγει στη Λ. Αθηνών. Υπολογίζεται ότι διήνυσε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων.

Τυπικά πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένη να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα, συλλέγοντας δείγματα γενετικού υλικού από τα σημεία στα οποία είναι πιστοποιημένη η παρουσία της Μαρίας.

Το μικρό κορίτσι εντόπισε το πρωί της Δευτέρας άνδρας του Λιμενικού, στη λεωφόρο Αθηνών, και το οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου. «Περπατούσα μόνη μου στα χωράφια. Κάποια στιγμή κουράστηκα και ξάπλωσα στα χορτάρια. Κοιμήθηκα και μόλις ξύπνησα άρχισα πάλι να περπατώ», φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς το μικρό κορίτσι, το οποίο θα παραμείνει στο νοσοκομείο Παίδων μέχρι την άρση της εισαγγελικής εντολής. Η Μαρία-Ειρήνη έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή