Αναβλήθηκε για τις 6 Μαΐου η δίκη των γονέων της μικρής Μαρίας

Αναβλήθηκε για τις 6 Μαΐου η δίκη των γονέων της μικρής Μαρίας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την Παρασκευή 6 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των γονέων της μικρής Μαρίας λόγω της αποχής των δικηγόρων. Οι γονείς της μικρής, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, κατηγορούνται για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο δικαστήριο ο πατέρας δήλωσε άνεργος ναυτικός και η μητέρα ανέφερε ότι δεν εργάζεται για να μεγαλώσει τα παιδιά της. «Χάσαμε το παιδί μέσα σε δυο λεπτά μπροστά στα μάτια μας και αμέσως σηκώσαμε όλο τον κόσμο για έρευνες, 200 άνθρωποι συμμετείχαμε στις έρευνες, τέσσερα σκυλιά, ενώ εγώ ο ίδιος πήγα αμέσως στην αστυνομία και δήλωσα εξαφάνιση», είπε ο πατέρας ακολουθώντας τη γραμμή του παππού της οικογένειας, ότι κάποιος άρπαξε το παιδί αφού, όπως είπε, δεν μπορεί να περπάτησε τέσσερα χιλιόμετρα μόνο του. «Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε, πήγαν στο τμήμα, έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ και ο Ερυθρός Σταυρός. Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνο του. Κάποιος το πήρε και το άφησε σε εκείνο το σημείο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Αρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί», τόνισε ο δικηγόρος των γονέων, Σταύρος Γεωργόπουλος. «Ψάχναμε όλο το βράδυ. Αφού δεν έχει φτερά το παιδί, κάποιος πρέπει να το πήρε», είπαν οι κουμπάροι του ζευγαριού.

Η εισαγγελέας ανηλίκων, με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», δεν έχει δώσει πάντως το «πράσινο φως» για να πάρει το παιδί εξιτήριο. Θα επιτρέψει την επιστροφή του παιδιού στους γονείς του μόνο αφού ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών και όταν οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή