Ελληνικό: αλλαγή κατάθεσης από Πακιστανό ότι απειλήθηκε με όπλο

Ελληνικό: αλλαγή κατάθεσης από Πακιστανό ότι απειλήθηκε με όπλο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπήκοος Πακιστάν από τον καταυλισμό του Ελληνικού κατήγγειλε ότι τρεις Αφγανοί που επίσης ζουν στην πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϊ τον απείλησαν –στη διάρκεια διαπληκτισμού τους– με πυροβόλο όπλο που είχαν στην κατοχή τους. Ο αλλοδαπός φέρεται να ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία, και συγκεκριμένα να υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά των Αφγανών στο τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού, με συνέπεια οι τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν να συλληφθούν.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσαν μιλώντας στην «Κ» αστυνομικοί με γνώση του θέματος. Οι ίδιοι ανέδειξαν και μία ακόμα σοβαρή πτυχή της υπόθεσης: αποκάλυψαν, δηλαδή, ότι, κατόπιν παρέμβασης ατόμων που έχουν την ευθύνη λειτουργίας του πρόχειρου καταυλισμού του Ελληνικού, ο Πακιστανός άλλαξε την αρχική του κατάθεση απαλείφοντας την πληροφορία ότι οι Αφγανοί τον είχαν απειλήσει με όπλο. Ετσι, και ενώ η έρευνα για την υπόθεση ανετέθη λόγω της ιδιαιτερότητάς της στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, σε βάρος του καταγγέλλοντα σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή καταμήνυση! Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο Πακιστανός κατείχε τα κλειδιά αποθήκης όπου φυλάσσονται ρούχα και φάρμακα και διαπληκτίστηκε με τους Αφγανούς όταν εκείνοι του ζήτησαν το κλειδί. Τα παραπάνω είπε δημόσια χθες το πρωί στο Mega o αντιδήμαρχος Ελληνικού Βασίλης Κρητικός. Οπως είπε, το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον υπαίθριο καταυλισμό «βγήκαν όπλα. Οχι μαχαίρια, όπλα. Ο κόσμος εδώ έχει κουραστεί, υπάρχουν συνεχώς συμπλοκές». Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, η κατάσταση στο Ελληνικό, όπου στοιβάζονται 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, δεν είναι διαχειρίσιμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή