«Γάζωσαν» γιατρό μέσα στο Ι.Χ. του

«Γάζωσαν» γιατρό μέσα στο Ι.Χ. του

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Μαφιόζικη επίθεση εναντίον του διευθυντή της νεφρολογικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, Χρήστου Ιατρού, εξαπέλυσαν άγνωστοι χθες το μεσημέρι.

Δύο άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη, άνοιξαν πυρ εναντίον του, πυροβολώντας τον πέντε φορές στα πόδια. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 2 μ.μ. στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος του καταστήματος ΙΚΕΑ. Ο 65χρονος νεφρολόγος επέβαινε στο αυτοκίνητό του και βρισκόταν μποτιλιαρισμένος στη λεωφόρο Κηφισού όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού πλησίασαν στο παράθυρο του συνοδηγού ανοίγοντας πυρ εναντίον του με πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Από το σημείο της επίθεσης περισυνελέγησαν πέντε κάλυκες, ενώ ο 65χρονος φέρει τρία διαμπερή και ένα «τυφλό» τραύμα στον δεξιό του μηρό. Μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου στον Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της βολίδας και τον καθαρισμό των πληγών στο δεξί του πόδι.

Πριν μπει στο χειρουργείο έδωσε μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς που έσπευσαν να μιλήσουν μαζί του. Αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε αντιδικία με οποιονδήποτε, ενώ πλην της ιδιότητάς του ως επικεφαλής της μονάδας τεχνητού νεφρού του Γενικού Κρατικού Νικαίας, φέρεται να δήλωσε ότι συμμετέχει σε επιτροπή αξιολόγησης προμηθειών του ΕΟΠΥΥ.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, οι οποίοι ανέλαβαν τις έρευνες για τη διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι έρευνες για τον εντοπισμό της μηχανής των δραστών είχαν αποβεί άκαρπες, ενώ σημειώνεται ότι τον 65χρονο νεφρολόγο επισκέφθηκε στο Τζάνειο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Αστυνομικοί που μετέχουν στην έρευνα εκτιμούν ότι στόχος των δραστών ήταν να εκφοβίσουν και όχι να δολοφονήσουν το θύμα τους, ενώ έχει από την πρώτη στιγμή αποκλειστεί το ενδεχόμενο της απόπειρας ληστείας καθώς οι δράστες δεν αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την τσάντα του γιατρού που βρισκόταν ακουμπισμένη στη θέση του συνοδηγού. Ως προς τα πιθανά κίνητρα της επίθεσης, αστυνομικοί της Ασφάλειας διευκρίνιζαν χθες ότι ο 65χρονος εργάζεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και άρα είναι πιθανό να έχει αρνηθεί να χορηγήσει σε κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού πιστοποιητικό νεφροπάθειας που θα τους επέτρεπε να διεκδικήσουν ταχύτερη αποφυλάκιση ως πάσχοντες από αναπηρία. Μάλιστα, σύμφωνα με μια εκδοχή, οι πιέσεις προέρχονταν από έγκλειστους για υποθέσεις ναρκωτικών, που έχουν «περάσει» από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.Λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο η επίθεση να συνδέεται με τη συμμετοχή του γιατρού σε δευτεροβάθμια επιτροπή αξιολόγησης προμηθειών του ΕΟΠΥΥ, ενώ, μολονότι για το συμβάν ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική, αστυνομικοί της υπηρεσίας απέκλειαν χθες το ενδεχόμενο η ένοπλη επίθεση να διασυνδέεται με δράση του λεγόμενου αντάρτικου πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή