Ανακοινώθηκαν οι νέοι επικεφαλής νοσοκομείων σε Αθήνα και Λάρισα

Ανακοινώθηκαν οι νέοι επικεφαλής νοσοκομείων σε Αθήνα και Λάρισα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρώνεται σταδιακά το «παζλ» των νέων διοικητών νοσοκομείων. Χθες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα ονόματα των νέων επικεφαλής δέκα νοσοκομείων της Αθήνας και του Πανεπιστημιακού Λάρισας, αρκετοί από τους οποίους έχουν θητεύσει σε μονάδες υγείας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, στον «Ευαγγελισμό» αναβαθμίζεται η αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Παναγιώτα Γκουλάκη-Μητσάκη, πτυχιούχος νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», καθήκοντα διοικητή αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κεκερής, αναισθησιολόγος – εντατικολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, που έχει διατελέσει πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΚΑΒ. Ο Θεόδωρος Ρούπας, διδάκτωρ του Οικονομικού Τμήματος του Παν. Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην οργάνωση και διοίκηση δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων, με εμπειρία από τη θέση του αναπλ. διοικητή του Κρατικού Νίκαιας, αναλαμβάνει το Ασκληπιείο Βούλας. Στο ΚΑΤ τοποθετήθηκε ο Νικόλαος Κοντοδημόπουλος, διδάκτωρ του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στη διοίκηση και διαχείριση υπηρεσιών Υγείας, που έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας και στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής. Διοικητής του νοσοκομείου Αττικόν αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Δραγώνας, πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και διευθυντής Ελέγχου στα Ελληνική Αμυντικά Συστήματα. Στο Σισμανόγλειο τοποθετήθηκε ο Εμμανουήλ Κουταλάς, πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας του Παν. Αθηνών, με μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων και με εργασιακή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα Υγείας (όμιλος «Βιοϊατρική, Medisyn, Siemens Medical Solutions Διαγνωστικά, Bayer Hellas).

Η κ. Αναστασία Μπαλασοπούλου αναλαμβάνει το τιμόνι του Ιπποκρατείου, μέλος του επιστημονικού προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, και πρώην διοικήτρια στο «Αλεξάνδρα». Στο ογκολογικό «Αγιοι Ανάργυροι» αναλαμβάνει διοικήτρια η κ. Μαρία Χαρίτου, πτυχιούχος Φυσικής του Παν. Πατρών και στο «Κωνσταντοπούλειο» τοποθετείται ο Μιχάλης Κούρτης, συντονιστής διευθυντής του ΣΤ΄ Ορθοπεδικού Τμήματος στο ΚΑΤ. Χρέη διοικητή στο νοσοκομείο «Ελπίς» αναλαμβάνει ο Χρήστος Βαράκης, πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Παν. Αθηνών, με μεταπτυχιακούς τίτλους, μεταξύ άλλων, από το London School of Economics (έως σήμερα εργαζόταν ως τομεάρχης Υγείας και Περίθαλψης του ΕΔΟΕΑΠ). Στο Πανεπιστημιακό Λάρισας τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Νάνος, ο οποίος έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, αναπλ. διοικητής της 3ης ΥΠΕ, διοικητής στο νοσοκομείο Κύμης και διοικητικό στέλεχος του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Εν τω μεταξύ, στον διορισμό του νέου Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε το υπουργείο Υγείας, μετά την «επεισοδιακή» απομάκρυνση του τέως προέδρου του Κέντρου, Αθ. Γιαννόπουλου. Η νέα σύνθεση έχει ως εξής: Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ (πρόεδρος) με αναπληρωτή τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο, Αλέξιος Μπένος (αντιπρόεδρος) με αναπληρωτή τον Αντώνιο Κουτή, Μαρία Καντζανού (μέλος), Ευσταθία Πανοτοπούλου (μέλος), Ουρανία Δαφνή (μέλος), Αγγελος Δοκόπουλος (μέλος), Μαρία Μιχάκου (μέλος), Δημήτριος Κουντουράς (μέλος) και Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος (μέλος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή