ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τις κλειστές ΜΕΘ

eisaggeliki-paremvasi-gia-tis-kleistes-meth-2132819

Εισαγγελική παρέμβαση επίκειται αναφορικά με τις καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν φρόντισε έγκαιρα για τη στελέχωσή τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει καταθέσει για το θέμα αναφορά στον Αρειο Πάγο, η οποία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να αποφανθεί για τη διενέργεια ή μη προκαταρκτικής έρευνας.

Με την αναφορά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, «που έχει ως αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αποδίδει στην πολιτεία «εγκληματική ολιγωρία», καθώς, όπως υποστηρίζει, «δεν υπήρξε μέριμνα για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έληξαν το φθινόπωρο, με συνέπεια να «κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης».

Ως προς την πρόσφατη προκήρυξη για την πλήρωση των επίμαχων θέσεων μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υποστηρίζει ότι αυτή «κινδυνεύει να ματαιωθεί», λόγω της αντιπαράθεσης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του Δ.Σ. του Κέντρου για τον προσωρινό πίνακα κατάταξης των υποψηφίων.