Συλλήψεις για τα επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια

Συλλήψεις για τα επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατέσσερις συλλήψεις έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες στο Σύνταγμα και στα Εξάρχεια ενώ είχαν προσαχθεί συνολικά δεκαπέντε άτομα.

Οι δώδεκα προσαγωγές έγιναν από την περιοχή των Εξαρχείων και οι τρεις στο Σύνταγμα, όπου ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων στην συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, για να τους απωθήσουν. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν τρεις Ελληνες, μία Κύπρια, τέσσερις υπήκοοι Ιράν, ένας Αυστριακός, δύο Ελβετοί και τρεις Γάλλοι.

Οι άλλοι τρεις προσήχθησαν νωρίτερα από την πλατεία Συντάγματος. Σημειώνεται ότι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες κατά ανδρών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια». Μετά από λίγα λεπτά, οι άνδρες των MAT απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους κουκουλοφόρους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 4.30 τα ξημερώματα της Κυριακής περίπου 50 αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στο προαύλιο του Πολυτεχνείου επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, ενώ εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, αλλά και σε φυλάκιο που βρίσκεται στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οδό Πατησίων.

Τα επεισόδια εκτονώθηκαν στις 6.30 το πρωί. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ωστόσο, και ενώ στο κέντρο της Αθήνας είχαν τεθεί σε ισχύ αστυνομικά μέτρα ενόψει των χθεσινών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, περίπου 10-15 κουκουλοφόροι κατάφεραν να προσεγγίσουν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και να εξαπολύσουν επίθεση με μολότοφ κατά της διμοιρίας που σταθμεύει μόνιμα στην είσοδο. Αποχώρησαν ανενόχλητοι.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει ότι κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν δυο στελέχη της, τα οποία διακομίστηκαν στο ΚΑΤ.  Οι χθεσινές «επιθέσεις ενάντια σε στελέχη της ΛΑΕ που δεν πρόδωσαν τις αρχές τους και σε ειρηνικούς διαδηλωτές, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά, αλλά και αναβιώνουν σκοτεινές και ανώμαλες περιόδους της πολιτικής μας ζωής», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή