Σύγκρουση της ΠΟΑΣΥ με την κυβέρνηση

Σύγκρουση της ΠΟΑΣΥ με την κυβέρνηση

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) προκάλεσε η «παρέμβαση» των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, το πρωί του Σαββάτου.

Μετά την ολοκλήρωση της συμβολικής κινητοποίησης στην είσοδο των γραφείων από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτήριζε την κίνηση των συνδικαλιστών αστυνομικών «απαράδεκτη»: «Η σημερινή κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από ένστολους συνδικαλιστές είναι μια απαράδεκτη και πρωτοφανής ενέργεια. Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα σε γραφεία αριστερού κόμματος παραπέμπει σε άλλες εποχές που η δημοκρατία έχει αφήσει πίσω της. Αναμένουμε από τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες να καταδικάσουν κατηγορηματικά αυτήν την ενέργεια».

Η ΠΟΑΣΥ απάντησε στο «κατηγορώ» του ΣΥΡΙΖΑ εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία εξέφραζε την έκπληξή της για το γεγονός ότι η παρέμβαση των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίστηκε «κατάληψη»: «Το αναφαίρετο δικαίωμά μας να ζητούμε συνάντηση με ένα πολιτικό κόμμα χαρακτηρίστηκε κατάληψη», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί και προσέθεσαν ότι «μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι συγχέεται η συνδικαλιστική μας δράση με καταδικαστέες υπηρεσιακές πρακτικές άλλων εποχών». Χθες το μεσημέρι εκπρόσωποι αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή αναρτώντας πανό με συνθήματα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν σε… κλοιό αστυνομικών των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή