Σε ολυμπιακό ακίνητο, αίθουσες για μεγάλες δίκες

Σε ολυμπιακό ακίνητο, αίθουσες για μεγάλες δίκες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ολυμπιακό ακίνητο του beach volley στο Παλαιό Φάληρο θα δημιουργηθούν ειδικές αίθουσες όπου θα διεξάγονται οι μεγάλες δίκες, στο πλαίσιο επιτάχυνσης της δικαιοσύνης, αλλά και προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως αυτά που προέκυψαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Με τροπολογία, το ολυμπιακό ακίνητο «πέρασε» για τα επόμενα είκοσι χρόνια στη δικαιοδοσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δήμου Καλλιθέας, στον οποίο ανήκε μέχρι πρότινος. «Ενα δομικό πρόβλημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, η έλλειψη χώρων για διεξαγωγή μεγάλων δικών, περνάει ήδη στη φάση της επίλυσής του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. «Οπως είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, η έλλειψη αιθουσών για διεξαγωγή μεγάλων δικών (όπως π.χ. αυτή που αφορούσε μέλη της Χ.Α.) δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης: τα φαινόμενα της απόλυσης υποδίκων λόγω συμπλήρωσης του χρόνου προφυλάκισης εξαιτίας της σπάνιας διαθεσιμότητας μεγάλης αίθουσας, της σώρευσης καθυστερούμενων υποθέσεων και των απότοκων κινδύνων παραγραφής είχαν γίνει ιδιαίτερα αισθητά στην ελληνική κοινωνία», συμπληρώνει ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι για τους τρόπους χρήσης μέρους του ακινήτου θα υπάρξει διάλογος με την Περιφέρεια Αττικής και τους ενδιαφερόμενους δήμους.

Η μεταβίβαση του ακινήτου έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τον Δήμο Καλλιθέας, ο οποίος καταλογίζει στην κυβέρνηση «αιφνιδιαστική κίνηση», αλλά και «ευθεία επίθεση στη μακροχρόνια προσπάθεια για την ανάπλαση της παραλιακής μας ζώνης». «Υπονομεύει κάθε σχέδιο ανάπτυξης, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θέτει ένα μεγάλο εμπόδιο στην ανάπτυξη του Λεκανοπεδίου», καταλήγει η ανακοίνωση με την οποία ο δήμος καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την τροπολογία. Για το θέμα έχει συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σκληρή τοποθέτηση έκανε και ο δήμαρχος Καλλιθέας, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης «κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και δυναμιτίζει τα σχέδια ανάπλασης της παραλίας και γενικότερα της ανάπτυξης του Λεκανοπεδίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή