Η επίθεση στον γιατρό και τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η επίθεση στον γιατρό και τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα στην υπόθεση της ένοπλης επίθεσης εναντίον του νεφρολόγου του Γενικού Κρατικού Νικαίας, Χρήστου Ιατρού, το μεσημέρι της Πέμπτης. Ερευνα για το συμβάν διεξάγουν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, οι οποίοι έχουν ήδη πάρει κατάθεση από τον 65χρονο γιατρό (νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Τζάνειο) και τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στην πρώτη κατάθεσή του ο κ. Ιατρού περιέγραψε στους αστυνομικούς την ένοπλη επίθεση εναντίον του, ωστόσο δήλωσε άγνοια για τα κίνητρα των δραστών. Στο πλαίσιο της έρευνας αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο σημείο της επίθεσης. Σ’ αυτό απεικονίζονται οι δύο δράστες της επίθεσης: φορούν κράνη και επιβαίνουν σε μια μοτοσικλέτα Varadero. Επιπλέον, αξιολογείται μαρτυρία αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος φέρεται να διασταυρώθηκε με τους δύο δράστες λίγα λεπτά πριν από την ένοπλη επίθεση εναντίον του νεφρολόγου. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες πυροβόλησαν τον γιατρό στο δεξί πόδι από το παράθυρο του συνοδηγού.

Ως προς τα κίνητρα της επίθεσης, αστυνομικοί της Ασφάλειας αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ο 65χρονος να αποτέλεσε στόχο τρομοκρατικής επίθεσης. Επισημαίνουν ότι αρκετοί κρατούμενοι για υποθέσεις τρομοκρατίας έχουν μεταχθεί για νοσηλεία στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, όπου εργάζεται το θύμα. Το σενάριο ωστόσο δεν υιοθετείται –προς το παρόν τουλάχιστον– από αξιωματικούς της αρμόδιας υπηρεσίας. Ακόμα εξετάζεται το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να βρίσκονται ποινικοί κρατούμενοι που επιχείρησαν να πάρουν πιστοποιητικό νεφροπάθειας που υπό προϋποθέσεις μπορεί να εξασφαλίσει την πρόωρη αποφυλάκισή τους. Τέλος, ερευνάται εάν η επίθεση εναντίον του κ. Ιατρού, που τυγχάνει και επικεφαλής επιτροπής προμηθειών του ΕΟΠΥΥ, συνδέεται με την ανάμειξή του ως μάρτυρα κατηγορίας σε δίκες με αντικείμενο την υπερκοστολόγηση ιατρικών μηχανημάτων. Η δίκη για μία από αυτές τις υποθέσεις είναι προγραμματισμένη για τις 23 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή