Ο ΧΥΤΥ της Ηλείας μετατρέπεται σε ΧΥΤΑ

Ο ΧΥΤΥ της Ηλείας μετατρέπεται σε ΧΥΤΑ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απουσία εναλλακτικών λύσεων οδηγεί και πάλι σε επιλογές του παρελθόντος. Ο πρόσφατα ολοκληρωμένος ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς μετατρέπεται σταδιακά σε ΧΥΤΑ, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι της Ηλείας αδυνατούν, ελλείψει υποδομών, να διαχειριστούν τα απορρίμματα.

Προ μηνός, το υπουργείο Περιβάλλοντος επέτρεψε τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς ουσιαστικά ως ΧΥΤΑ, δεχόμενου τα σύμμεικτα απορρίμματα των δήμων Ηλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Χθες στον κατάλογο προστέθηκε και ο Δήμος Πηνειού, κατόπιν σχετικού αιτήματός του, καθώς έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ενώ παρέχεται η δυνατότητα να προστεθούν και οι υπόλοιποι δήμοι της Ηλείας, εφόσον βρεθούν σε ανάλογο αδιέξοδο (να σημειωθεί ότι για την απόφαση ενημερώνεται σχετικά και η Ε.Ε., που συγχρηματοδότησε το έργο, αλλά ως ΧΥΤΥ). Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν άλλοι νόμιμοι χώροι ταφής απορριμμάτων στην Ηλεία και ότι οι παράνομες χωματερές (όπου χρησιμοποιούνται) πρέπει να κλείσουν άμεσα, για να σταματήσει η καταβολή ευρωπροστίμων, η εξέλιξη αυτή είναι απλώς θέμα χρόνου. Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή της Ηλείας είχε πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την ανάθεση της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτη μέσω ΣΔΙΤ, η τύχη του οποίου εξακολουθεί να αγνοείται χωρίς εν τω μεταξύ να έχει προκριθεί κάποια άλλη εναλλακτική λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή