Διεθνής επιτυχία για το Taxibeat

Διεθνής επιτυχία για το Taxibeat

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια τη λειτουργία του, εισήλθε σε μιαν αγορά εντελώς άγνωστη για τους δημιουργούς του και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα παραδείγματα startups, που «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 180%. Διατηρώντας ηγετική θέση στην αγορά της Αθήνας, το Taxibeat, που προσφέρει υπηρεσίες άμεσης πρόσβασης σε ταξί, μέσω έξυπνων συσκευών, δραστηριοποιείται εδώ και δύο χρόνια και στην πρωτεύουσα του Περού.

Η εταιρεία έχει στο «ενεργητικό» της περισσότερους από 800.000 χρήστες εγγεγραμμένους στη δωρεάν εφαρμογή σε Αθήνα και Λίμα. Εξ αυτών οι 400.000 περίπου αποτελούν τους χρήστες της Αθήνας, ενώ οι συνεργαζόμενοι οδηγοί ταξί ανέρχονται σε 4.000 σήμερα. Μέχρι το τέλος του έτους, οι οδηγοί της Taxibeat αναμένεται να φτάσουν τους 7.000. «Αναπτύσσουμε την εταιρική μας κουλτούρα και δοκιμάζουμε την τεχνολογία που εξελίσσουμε στην ελληνική αγορά και μετά τη μεταλαμπαδεύουμε σε άλλες αγορές, όπως αυτήν του Περού», εξήγησε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Taxibeat, Νίκος Δρανδάκης.

Η εταιρεία καταγράφει πλέον κερδοφορία, με τη Λίμα να αποτελεί την κύρια πηγή κερδών.

Πέραν της επέκτασης της δραστηριότητάς της στις πόλεις Κούσκο και Αρεκίπα, η εταιρεία πρόκειται τις επόμενες ημέρες να λανσάρει την επανασχεδιασμένη έκδοση της εφαρμογής. Αυτή θα παρέχει τη δυνατότητα στον επιβάτη να καταχωρεί και τη διεύθυνση προορισμού του, ώστε να λαμβάνει εκτίμηση κόστους, πριν ακόμα ζητήσει ταξί.

Παράλληλα στην Αθήνα αναμένεται τον Ιούνιο μία νέα υπηρεσία, ειδικά σχεδιασμένη για επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια, χώρους εκδηλώσεων και διασκέδασης), που θα επιτρέπει την κλήση ταξί με το πάτημα ενός κουμπιού, μέσα από ειδική συσκευή, χωρίς την ύπαρξη smartphone ή app.

Το Taxibeat προετοιμάζει επιπλέον την υπηρεσία Taxibeat Events, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να προπληρώνει διαδρομές για τους καλεσμένους του και θα εξυπηρετεί εταιρικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή