Συνέδριο για την «Δημοκρατική Άμυνα»

Συνέδριο για την «Δημοκρατική Άμυνα»

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέδριο Ιστορίας με κεντρικό θέμα την δράση της «Δημοκρατικής Άμυνας» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή στην αίθουσα τελετών «Αριστοτέλης» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Ο αντιδικτατορικός αγώνας: Η Δημοκρατική Άμυνα και το Πάντειο Πανεπιστήμιο» και διοργανώνεται από το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Οι εργασίες ξεκινούν σήμερα στις 4 το απόγευμα (μέχρι τις 8 το βράδυ) και θα επαναληφθούν την Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Θα μιλήσουν απόστρατοι αξιωματικοί όπως οι κ.κ. Δημήτρης Αλευρομάγειρος και Αντώνης Κακαράς, καθώς και οι καθηγητές κ. Χάρης Μελετιάδης, Β. Φίλιας, Α. Λύτρας, Θ. Γεωργίου, Θ. Πάκος κ.ά.

Θα αναλυθούν σημαντικές στιγμές στην προσπάθεια δημιουργίας μιας αντιδικτατορικής κίνησης στο εσωτερικό των Ενόπλων Δυνάμεων, από την περίοδο πριν την επικράτηση των Συνταγματαρχών, μέχρι το κίνημα του Ναυτικού, τη δράση της Δημοκρατικής Άμυνας στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή