Στέλεχος ΠΑΕ πίσω από εμπρηστικές επιθέσεις

Στέλεχος ΠΑΕ πίσω από εμπρηστικές επιθέσεις

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπλοκή στελέχους ΠΑΕ σε κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στη Θεσσαλονίκη, αποκάλυψε έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για άτομο που εκτελεί χρέη «συνδέσμου» μεταξύ διοίκησης και οργανωμένων οπαδών της ομάδας και κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός για δύο εμπρησμούς Ι.Χ. ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε το φθινόπωρο και, μάλιστα, τον περασμένο Οκτώβριο η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύλληψη 19 μελών της σπείρας. Το διάστημα που ακολούθησε, η έρευνα συνεχίστηκε, ύστερα από παραγγελία του ανακριτή Θεσσαλονίκης, και αποκάλυψε ανάμειξη επιπλέον 15 ατόμων στη δράση του κυκλώματος, ανάμεσα στα οποία και το στέλεχος της ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, το στέλεχος της ΠΑΕ κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός των εμπρηστικών επιθέσεων στο αυτοκίνητο συγγενούς τού και τότε προπονητή της ΠΑΕ Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου. Η εμπρηστική επίθεση είχε γίνει στο πάρκινγκ ξενοδοχείου στην Ξάνθη, την 30ή Αυγούστου 2015, μία εβδομάδα μετά την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ξάνθη για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Αντίστοιχα, το δεύτερο περιστατικό εμπρησμού εκτυλίχθηκε τον Οκτώβριο του 2015 στην Αθήνα, εναντίον μάνατζερ αθλητών, ο οποίος εκπροσωπούσε δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ακόμα ότι το κύκλωμα των «μπράβων» πωλούσε προστασία σε τουλάχιστον είκοσι καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Τα περισσότερα ήταν Ιντερνετ καφέ, τα οποία λειτουργούσαν ως παράνομα καζίνο. Τα μέλη του κυκλώματος εισέπρατταν εκβιαστικά από το κάθε κατάστημα 250 έως 1.000 ευρώ, μηνιαίως.

Τέλος, κατ’ εντολήν του 38χρονου έγκλειστου αρχηγού τους, τα μέλη της ομάδας προχώρησαν ακόμα σε δύο εμπρησμούς: την 10η Μαρτίου 2015 ενός αυτοκινήτου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και την 2α Οκτωβρίου ενός Ιντερνετ καφέ στη Θεσσαλονίκη. Και τα δύο ανήκαν σε άτομα με τα οποία ο 38χρονος ομογενής είχε οικονομικές διαφορές. Ο τελευταίος σχεδίαζε και οργάνωνε την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη φυλακή όπου ήταν έγκλειστος, ενώ (κατά το πρώτο σκέλος της έρευνας, τον Οκτώβριο) είχε διαπιστωθεί η συμμετοχή στη σπείρα και ενός αστυνομικού, ο οποίος ήδη από τον Οκτώβριο του 2015 βρίσκεται σε κατάσταση διαθεσιμότητος. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους στα κρατητήρια της υπηρεσίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή