Big Bang! Ενα νέο σχολείο και μια νέα πρωτοβουλία στην Εκπαίδευση γεννιέται

Big Bang! Ενα νέο σχολείο και μια νέα πρωτοβουλία στην Εκπαίδευση γεννιέται

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Big Bang! Περί τίνος πρόκειται με λίγα λόγια

Ενα καινοτόμο εκπαιδευτικό εγχείρημα. Μια νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία και ένα νέο σχολείο! Με στόχο να αλλάξει τον κόσμο και να δημιουργήσει ένα νέο πολιτισμικό παράδειγμα. Μία νέα Αναγέννηση. Ξεκινώντας από την Ελλάδα! Στη Θεσσαλονίκη!

Big Bang! Ποια η ανάγκη και το όραμα με λίγα λόγια Η εκθετική ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι αντίστοιχες εκθετικές αλλαγές της εποχής μας σε συνδυασμό με μεγάλες προκλήσεις όπως πληθυσμιακή πίεση, περιβάλλον, ανισότητες δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα όπου το μόνο δεδομένο είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η ανθρωπότητα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, να αποκτήσει τα εφόδια για να πορευθεί σε αυτό το αβέβαιο και εκθετικά μεταβαλλόμενο παρόν και μέλλον. Εχει όμως ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να το διαμορφώσει!

Ο θεσμός της Εκπαίδευσης, έχει παραμείνει σε ανάγκες και προσεγγίσεις που είναι πλέον πάνω από 100 ετών γερασμένες και δεν βοηθάει πλέον σε κάτι τέτοιο. Ηρθε η στιγμή να το αλλάξουμε αυτό! Με μία νέα προσέγγιση στην Εκπαίδευση. Μετασχηματίζοντας την Εκπαίδευση από μηχανισμό αναπαραγωγής του παρελθόντος, σε μηχανισμό Δημιουργίας του Μέλλοντος. Από το «Κάνω» στο «Είμαι» και το «Είμαστε» Με την ενεργή συμμετοχή των γονέων, της κοινότητας και όλων. Συνδέοντας οργανικά την εκπαίδευση με την πραγματική ζωή και εμπιστευόμενοι στα παιδιά ουσιαστικό ρόλο. Ρόλο Δημιουργών. Καλλιεργώντας την καθαρή, καινοτόμα, αλλά και ανατρεπτική ματιά «από λευκή σελίδα» που έχουν για τον κόσμο. Με τον άνθρωπο και την πίστη στις δυνατότητες του στο κέντρο. Με την αρμονική και ισότιμη συνύπαρξη με τον εαυτό του και το περιβάλλον του.

Πιστεύουμε ότι αυτή η προσέγγιση θα λειτουργήσει σαν αποφασιστικός καταλύτης στο να μετατραπεί η σημερινή κοσμογονία σε μια νέα εποχή Δημιουργίας. Μέσα από ένα νέο «Big Bang»!

Συντελώντας στην «αναβάθμιση» της Ανθρωπότητας! Μετατρέποντας τα σχολεία σε πυρήνες πραγματικής και πολυδιάστατης καινοτομίας για τον πλανήτη και τα παιδιά μιας νέας παγκόσμιας γενιάς σε ενεργούς, χαρούμενους, υπεύθυνους και μοναδικούς Δημιουργούς. Γιατί τελικά, «ο πιο ασφαλής τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις!»

Λάβετε μέρος

Λάβετε μέρος μπαίνοντας στη σελίδα μας στο Facebook (Big Bang Education) και κλείνοντας τα (δωρεάν) εισητήρια σας για την εκδήλωση της 4ης Ιουνίου στο παρακάτω link:

https://www.bigbangedu.eventbrite.com

Στην εκδήλωση της 4ης Ιουνίου θα παρουσιασθούν αναλυτικότερα οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να γίνετε συν-ιδρυτές σε αυτή την προσπάθεια!

Ποιοι θα παρευρίσκονται

Περισσότεροι από 600 νέοι γονείς, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι ΜΜΕ,επιχειρηματίες, δημιουργοί και άνθρωποι που ενδιαφέρονται όχι μόνον για την Εκπαίδευση, αλλά για το παρόν και μέλλον του κόσμου μας και του πλανήτη. Μαζί με αναγνωρισμένους ομιλητές και φυσικά τους ιδρυτές της προσπάθειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή