«Επιθεώρηση» Παρασκευόπουλου στις εγκαταστάσεις του Ρουφ

«Επιθεώρηση» Παρασκευόπουλου στις εγκαταστάσεις του Ρουφ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαταστάσεις του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται στο Ρουφ, προτίθεται να «επιθεωρήσει» ο κ. Ν. Παρασκευόπουλος την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο εξεταστικής διαδικασίας, για να διαπιστωθεί εάν ο χώρος είναι κατάλληλος να φιλοξενήσει στο μέλλον τα νέα δικαστήρια που έχει ανάγκη η πρωτεύουσα.

Ως γνωστόν, πρόσφατη προσπάθεια της κυβερνώσας πλειοψηφίας να μεθοδευτεί η κατασκευή νέων δικαστηρίων στον χώρο του Μπιτς Βόλεϊ, στο παραλιακό μέτωπο, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μεταξύ των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, με τον κ. Α. Λοβέρδο να επαναφέρει με ερώτησή του το θέμα στη Βουλή, χθες.

«Δεν υπάρχει καμία εμμονή του υπουργείου Δικαιοσύνης σε ένα συγκεκριμένο κτίριο. Αν υπήρχε μόνο ένα, θα επιμέναμε, αλλά επειδή προφανώς υπάρχουν κι άλλα, πρόκειται την επόμενη εβδομάδα να επισκεφθώ και να επιθεωρήσω τους χώρους τους οποίους προτείνει ο κ. Καμμένος και το δυνατόν ταχύτερα θα προχωρήσουμε και στη νομοθετική πρωτοβουλία που θα επικυρώσει το θέμα», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, προκαλώντας τον κ. Λοβέρδο: «Λέτε, ακόμη και εδώ, ότι αν δεν υπήρχε άλλος χώρος, θα επιμένατε; Θα αντιδρούσε πέντε εκατομμύρια κόσμος».

Ο κ. Μουζάλας περιέγραψε το επείγον του πράγματος: «Για το υπουργείο Δικαιοσύνης η ανάγκη εξεύρεσης κτιρίου για διεξαγωγή δικών στην Αθήνα, στον Πειραιά, στον ευρύτερο χώρο του Λεκανοπεδίου, είναι κορυφαία. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι έχουμε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις διεξαγωγής δικών σε μεγάλο μέρος εξαιτίας της έλλειψης αιθουσών, αλλά εξαιτίας και του γεγονότος ότι οι καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των δικών συνεπάγονται συγκέντρωση και κρατουμένων στον ίδιο χώρο, στον ίδιο τόπο, η οποία είναι απολύτως προβληματική», ενώ πρόσθεσε: «Θεωρείται κορυφαία και για τις ανάγκες της ανάπτυξης: οι γενικές ανάγκες για τη χώρα εξαρτώνται και από την ταχεία και εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή