ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ η συζήτηση για τη νομιμότητα της αποχής των δικηγόρων

sto-ste-i-syzitisi-gia-ti-nomimotita-tis-apochis-ton-dikigoron-2133619

Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι προσφυγές δύο δικηγόρων των Αθηνών, των Παναγιώτη Καλαντζάκου και Αντώνη Ξενάκη, που ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις για την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.

Την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας εκπροσώπησαν στο δικαστήριο ο πρόεδρός της και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Φίλιππος Σπυρόπουλος και ο Αλέξανδρος Λεοντόπουλος-Βαβμέτσος, ενώ από την άλλη πλευρά παραστάθηκαν οι δύο δικηγόροι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ.

Αρχικά ο κ. Καλαντζάκος ζήτησε μια σύντομη αναβολή. Αντίθετα δεν συντάχθηκε με το αίτημα αναβολής ο δεύτερος εκ των προσφευγόντων ο κ. Ξενάκης.

Η Ολομέλεια διέκοψε για να αποφασίσει επί του αιτήματος αναβολής και με παρεμπίπτουσα απόφασή του απέρριψε το αίτημα. Στην συνέχεια οι δυο πλευρές ανέπτυξαν τις αντίθετες απόψεις τους. Στη δικαστική αίθουσα παραβρέθηκαν και ορισμένοι πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της περιφέρειας.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.