ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της απάτης-μαμούθ

sti-fylaki-o-enas-ek-ton-protagoniston-tis-apatis-mamoyth-2133665

Στη φυλακή οδηγήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της απάτης-μαμούθ των 500 εκατ. δολαρίων. Η απολογία του ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας διήρκεσε περισσότερες από οκτώ ώρες, ενώ οι άλλοι συγκατηγορούμενοί του θα απολογηθούν την Κυριακή.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο κατηγορούμενος Γ.Λ. είπε ότι στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε: «Είμαι το μεγαλύτερο θύμα του Γ.Δ., καθώς έχω χάσει πολλά χρήματα. Η ιστορία αυτή αποκαλύφθηκε χάρη στις ενέργειες μου από τον Μάιο του 2015 έως σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποδεικτικού υλικού έχει προσκομιστεί στις Αρχές από εμένα. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και αποδεικνύουν όχι μόνο την αθωότητά μου, αλλά και το μέγεθος της μεθόδευσης εναντίον μου και εναντίον όλων των επενδυτών. Συνολικά εγώ και συγγενικά μου πρόσωπα έχουμε χάσει 7 εκατομμύρια δολάρια». Και συνέχισε: «Ολοι αυτοί είναι μια συμμορία. Ο Γ.Δ. έφαγε όλα τα λεφτά. Μόνο στους μπράβους του έδινε 700.000 ευρώ τον χρόνο. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο Γ.Δ. και οι συνεργάτες του σχεδίαζαν ακόμα και τη δολοφονία μου».

Οι συνήγοροι του προφυλακισθέντα Γ.Λ. προσκόμισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ανακριτή υπεύθυνες δηλώσεις 16 θυμάτων της απάτης που υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, ενώ κάποιοι από αυτούς δηλώνουν πρόθυμοι να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισής του, λέγοντας ότι και αυτός είναι, μεταξύ άλλων, θύμα της πρωτοφανούς απάτης.

Πάντως, οι ανακριτικές αρχές πέραν των απολογιών προχωρούν και σε άρση του τραπεζικού απορρήτου και σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς άλλες χώρες, καθώς η δράση της συμμορίας ήταν διεθνοποιημένη.