ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο υπάλληλοι ΟΣΕ νεκροί σε δυστύχημα

dyo-ypalliloi-ose-nekroi-se-dystychima-2133982

Τραγικό δυστύχημα στις γραμμές του ΟΣΕ σημειώθηκε χθες το μεσημέρι με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες. Η μοιραία σύγκρουση συνέβη λίγο μετά τη 1 μ.μ., στο Χρυσό Σερρών όταν ένα μηχάνημα συντήρησης της γραμμής που εκτελούσε εργασίες συγκρούστηκε με ένα βοηθητικό μηχάνημα πολλαπλής χρήσης. Οι δύο εργαζόμενοι του ΟΣΕ που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα έχασαν τη ζωή τους ακαριαία. Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο άλλοι εργαζόμενοι που επέβαιναν στα οχήματα και τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα δεν λειτουργεί τηλεδιοίκηση και η διαχείριση της κυκλοφορίας γίνεται μέσω επικοινωνίας υπαλλήλων του ΟΣΕ. Στελέχη του Οργανισμού δεν αποκλείουν το τραγικό δυστύχημα να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, ωστόσο επισημαίνουν ότι τα αίτια ακόμη είναι υπό διερεύνηση. Ο πρόεδρος της ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) σημειώνει ότι το τμήμα της γραμμής από τη Θεσσαλονίκη έως την Αλεξανδρούπολη έχει αφεθεί στην τύχη του, ενώ κάνει λόγο για έναν «υποβαθμισμένο σιδηρόδρομο, ο οποίος δεν έχει ούτε προσωπικό ούτε ανταλλακτικά». Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν σημαντικές ελλείψεις σε επίπεδο συντήρησης τροχαίου υλικού, ενώ το γεγονός ότι η εταιρεία βρίσκεται υπό ιδιωτικοποίηση έχει παγώσει οποιαδήποτε επένδυση.

Η σιδηροδρομική γραμμή έκλεισε μετά το δυστύχημα στο συγκεκριμένο σημείο και άνοιξε ξανά στις 5 μ.μ. Από την περιοχή περνούν δύο έως τρεις συρμοί την ημέρα.