ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απευθείας ανάθεση για αποχέτευση στους δήμους Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου

apeytheias-anathesi-gia-apocheteysi-stoys-dimoys-spaton-artemidas-kai-rafinas-pikermioy-2134012

Την απευθείας ανάθεση 8 μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στους δήμους Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Μπενίση να αναλάβει τη διαδικασία (περιγράφεται ως «ανάθεση με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προκήρυξη») με στόχο οι μελέτες να ανατεθούν στις αρχές του καλοκαιριού.

Οι μελέτες αφορούν το αποχετευτικό δίκτυο σε Ραφήνα, Αρτέμιδα, Πικέρμι, Ντράφι, Αγιο Σπυρίδωνα, Καλλιτεχνούπολη και Σπάτα, τη μελέτη για τους βασικούς συλλεκτήρες του έργου, γεωτεχνικές έρευνες και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι η απουσία αποχέτευσης στην περιοχή των δύο δήμων είναι από τους βασικότερους λόγους της καταδίκης της χώρας μας από το Ευρωδικαστήριο το 2015 (επίκειται η επιβολή προστίμου).

Οι δύο δήμοι εξακολουθούν να αντιδρούν στη θέση «Πλατύ Χωράφι», η Πολιτεία όμως απέρριψε οποιαδήποτε άλλη χωροθέτηση λόγω της μεγάλης πίεσης χρόνου.