ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eξιχνίαση δεκάδων διαρρήξεων στο Ψυχικό, συλλήψεις για κλοπές Ι.Χ.

exichniasi-dekadon-diarrixeon-sto-psychiko-syllipseis-gia-klopes-i-ch-2134022

Για 62 διαρρήξεις σπιτιών στην περιοχή του Ψυχικού κατηγορούνται δύο Αλβανοί 33 και 40 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας. Προκύπτει από την έως τώρα έρευνα ότι από τον περασμένο Οκτώβριο και μέχρι τη σύλληψή τους διέπραξαν ούτε μία ούτε δύο, αλλά 62 διαρρήξεις σπιτιών με λεία πάνω από 500.000 ευρώ. Μαζί με συνεργό τους που αναζητείται εντόπιζαν σπίτια και διαμερίσματα ισογείου ή πρώτου ορόφου και αφού επιβεβαίωναν ότι οι ένοικοί τους απουσίαζαν, παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία τα παράθυρα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Οι συλληφθέντες, που έχουν και στο παρελθόν κατηγορηθεί για κλοπές και διαρρήξεις, παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.

Σε παράλληλη επιχείρηση της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και τα μεταπωλούσε είτε αυτούσια είτε τμηματικά ως ανταλλακτικά. Συνελήφθησαν δύο μέλη της σπείρας, 26 και 34 ετών και εξιχνιάστηκαν 38 κλοπές κυρίως μικρών και εμπορικών Ι.Χ., όπως SMART, Toyota AYGO κ.ο.κ. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό που παρέκαμπτε το σύστημα immobilizer των αυτοκινήτων, ενώ διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν αποθήκες στη Δυτικής Αττικής είτε για να διαλύουν σε ανταλλακτικά τα κλεμμένα Ι.Χ. είτε για να παραποιούν τους αριθμούς πλαισίου τους και να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους.

Τέλος, το πρωί της Παρασκευής συνελήφθησαν 7 Ελληνες Ρομά, ηλικίας από 12 έως 19 ετών που λήστευαν οδηγούς αυτοκινήτων και πεζούς στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Μενιδίου, κοντά στον καταυλισμό όπου διέμεναν. Με διάφορα τεχνάσματα ακινητοποιούσαν τα θύματά τους και με την απειλή ξύλινων ροπάλων τους άρπαζαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα που φορούσαν κ.ά. Κατηγορούνται για 44 περιπτώσεις ληστειών και 11 κλοπών.