Ενα βήμα πιο κοντά σε προσωρινή λύση για τα σκουπίδια Ηλείας

Ενα βήμα πιο κοντά σε προσωρινή λύση για τα σκουπίδια Ηλείας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Με την αισιοδοξία ότι θα κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε να εγκριθεί η σύμβαση κατασκευής χώρου διαχείρισης απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά Ηλείας, έφυγαν οι δήμαρχοι από τη συνάντηση που είχαν χθες με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου.

Αλλωστε, σύμφωνα με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, η λύση αυτή μπορεί να δώσει, έστω και προσωρινά, ανάσα στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπροσωπεία των δημάρχων, επικεφαλής της οποίας ήταν ο δήμαρχος Ηλιδας και πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα κινηθούν γρήγορα, υπό την προϋπόθεση πάντα πως θα τηρηθεί η νομιμότητα.

Ας σημειωθεί ότι έχει ήδη προηγηθεί κλειστός διαγωνισμός και αυτό που ζητείται τώρα από το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι να συντομευθούν χρονικά, όσο αυτό είναι δυνατό, οι απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει γίνουν.

Στο μεταξύ, μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες ακόμη και γύρω από το δημοτικό στάδιο του Πύργου, αφού πλέον δεν γίνεται η μεταφορά στον ΧΥΤΑ της Παλαίρου στην Αιτωλοακαρνανία, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν. Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες η μεταφορά έχει διακοπεί, με την αιτιολογία ότι ο δρόμος πρόσβασης προς τον ΧΥΤΑ δεν είναι ασφαλής για τα οχήματα, εξαιτίας των ζημιών που έχει υποστεί.

Επίσης τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπισε πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων και ο Δήμος Ηλιδας, με αποτέλεσμα να γεμίσουν με σκουπίδια οι δρόμοι της Αμαλιάδας. Αιτία ήταν η βλάβη που υπέστη ο δεματοποιητής, ενώ μετά την αποκατάστασή του ξεκίνησε και πάλι η αποκομιδή.

Στο μεταξύ, σε μία ακόμη κινητοποίηση προχώρησαν κάτοικοι του Πύργου για το ζήτημα των απορριμμάτων. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν, ύστερα από κάλεσμα των τοπικών φορέων, έξω από το δημοτικό στάδιο, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο με την εναπόθεση των απορριμμάτων, ενώ, όπως δήλωσαν, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή