ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοφανείς ύβρεις και απειλές στη δίκη για το σχέδιο Γοργοπόταμος

korudallos

Πρωτοφανείς ύβρεις και απειλές εκτοξεύθηκαν από καταδικασμένους ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, σήμερα στον Κορυδαλλό στη δίκη των 28 κατηγορουμένων για το σχέδιο Γοργοπόταμος, το οποίο αφορούσε στην ανατίναξη μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την απόδραση των καταδικασθέντων μελών της οργάνωσης που αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Κατηγορούμενοι, εξύβρισαν την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή, την απείλησαν και φέρονται να της πέταξαν πλαστικά διαχωριστικά.

Η πρόεδρος για να αποφύγει τα αντικείμενα έσκυψε κάτω από την έδρα. Οι κατηγορούμενος Χρήστος Τσάκαλος φέρεται μάλιστα να κινήθηκε απειλητικά προς την έδρα, αλλά παρενέβησαν οι αστυνομικοί.

Το δικαστήριο απέβαλλε από τη διαδικασία κάποιους κατηγορούμενους. Η κορύφωση της έντασης ήρθε όταν η πρόεδρος συνέχισε τη διαδικασία ενώ απουσίαζαν τόσο ο συνήγορος του όσο και ο ίδιος. 

Το σχέδιο Γοργοπόταμος, για το οποίο δικάζονται 28 άτομα, αφορούσε στην ανατίναξη μέρους του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την απόδραση των μελών της οργάνωσης που αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η δίκη είχε ξεκινήσει πριν 3 μήνες αλλά δεν έχει καταθέσει ούτε ένας μάρτυρας.

Η ένταση κυοφορείται εδώ και καιρό καθώς η πρόεδρος προσπάθησε να συνεχιστεί η δίκη παρά τα κωλύματα των συνηγόρων από την συνεχιζόμενη δικηγορική αποχή.