ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλίες Εκκλησίας – ΟΠΕΜΕΔ για διαμεσολάβηση

protovoylies-ekklisias-amp-8211-opemed-gia-diamesolavisi-2134295

Την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την προώθηση του θεσμού της διαμεσολάβησης αποφάσισαν σε συνάντηση που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και αντιπροσωπεία του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, την αντιπρόεδρο κ. Λούκα Κατσέλη, τον γενικό γραμματέα κ. Νικόλα Κανελλόπουλο και τον εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, αμφότερες πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού πλαισίου στενής συνεργασίας Εκκλησίας- ΟΠΕΜΕΔ και ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την προώθηση της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη βούλησή του, σε επικείμενη συνεδρίασή της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να αποφασίσει για τον τρόπο προβολής του θεσμού της διαμεσολάβησης τόσο προς τον κλήρο όσο και προς το ίδιο το ποίμνιο της Εκκλησίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τέλος, στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και το ενδεχόμενο εισαγωγής του αντικειμένου της φιλικής επίλυσης διαφορών στον κύκλο διδασκαλίας ψυχολογικών μαθημάτων για τους μελλοντικούς ιερωμένους.