Πρωτοβουλίες Εκκλησίας – ΟΠΕΜΕΔ για διαμεσολάβηση

Πρωτοβουλίες Εκκλησίας – ΟΠΕΜΕΔ για διαμεσολάβηση

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την προώθηση του θεσμού της διαμεσολάβησης αποφάσισαν σε συνάντηση που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και αντιπροσωπεία του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, την αντιπρόεδρο κ. Λούκα Κατσέλη, τον γενικό γραμματέα κ. Νικόλα Κανελλόπουλο και τον εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, αμφότερες πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού πλαισίου στενής συνεργασίας Εκκλησίας- ΟΠΕΜΕΔ και ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την προώθηση της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη βούλησή του, σε επικείμενη συνεδρίασή της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να αποφασίσει για τον τρόπο προβολής του θεσμού της διαμεσολάβησης τόσο προς τον κλήρο όσο και προς το ίδιο το ποίμνιο της Εκκλησίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τέλος, στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και το ενδεχόμενο εισαγωγής του αντικειμένου της φιλικής επίλυσης διαφορών στον κύκλο διδασκαλίας ψυχολογικών μαθημάτων για τους μελλοντικούς ιερωμένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή