Ιδια δικαιώματα για σύνταξη σε άνδρες και γυναίκες με ανήλικα παιδιά

Ιδια δικαιώματα για σύνταξη σε άνδρες και γυναίκες με ανήλικα παιδιά

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και στους άνδρες δημοσίους υπαλλήλους αναγνωρίζονται, όπως και στις γυναίκες, το δικαίωμα συνταξιοδότησης λόγω ανήλικου τέκνου, με την προϋπόθεση ότι ισχύει σχετικός νόμος.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφαση της Ολομέλειας του εφαρμόζοντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που επιβάλλει άρση των διακρίσεων και πλήρη εξίσωση ανδρών και γυναικών και στα συνταξιοδοτικά θέματα, δικαίωσε άνδρα δημόσιο υπάλληλο που είχε προσφύγει πριν από χρόνια, κάνοντας χρήση της νομοθεσίας που τότε ίσχυε και η οποία πλέον δεν ισχύει.

Με τα τότε δεδομένα όσες γυναίκες είχαν ανήλικο, 25 χρόνια εργασίας στμ πληρωμένα πριν από το 2010 μπορούσαν να βγουν σε σύνταξη στα 50 τους.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι αν και άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώνουν τις ίδιες προϋποθέσεις, δηλαδή, ανήλικο, έχουν 25 χρόνια συμπληρωμένα πριν το 2010, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 50.

Βεβαίως η απόφαση που είναι εξαιρετικά σημαντική μια και αναγνωρίζει δικαιώματα ίδια στους άνδρες με τις γυναίκες, δεν έχει ευρύτερη εφαρμογή διότι στο μεταξύ ο νόμος έχει αλλάξει.

Σε κάθε περίπτωση αφορά τον δημόσιο υπάλληλο που προσέφυγε και κάποιους ακόμα που να είχαν με την προηγούμενη νομοθεσία ανάλογες προϋποθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή