ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητές αστυνομικές μονάδες σε άλλες 22 περιοχές της χώρας

kinites-astynomikes-monades-se-alles-22-perioches-tis-choras-2134472

Σε ακόμα 22 ακριτικές περιοχές της χώρας επεκτείνεται ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Μετά την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Άρτα, Πρέβεζα, Ορεινή Κορινθία, Μάνδρα και Γρεβενά, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να διαθέσει επιπλέον κινητές αστυνομικές μονάδες σε 22 περιοχές της χώρας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους σε 35. Αποστολή των πληρωμάτων τους θα είναι να παρέχουν γρήγορα αστυνομικές υπηρεσίες στους κατοίκους απομονωμένων περιοχών, η άμεση διεκπεραίωση “ιδιαίτερων” προβλημάτων κ.ά.

Το διάστημα από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι τον Απρίλιο του 2016 πάνω από 22.000 άτομα και 1.254 φορείς ήρθαν σε επικοινωνία με το προσωπικό των μονάδων είτε για θέματα αντιμετώπισης εγκληματικότητας είτε για τη ρύθμιση θεμάτων γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως την έκδοση ταυτοτήτων, αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων κ.ά.  Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η αναπληρωτής υπουργός κ. Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας.