Βατά θέματα στα μαθήματα Γενικής Παιδείας

Βατά θέματα στα μαθήματα Γενικής Παιδείας

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εύκολα με μικρές παγίδες» θα μπορούσε να είναι ένα γενικό σχόλιο για τα θέματα των μαθημάτων Γενικής Παιδείας που εξετάστηκαν χθες στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων: Μαθηματικά και Ιστορία για τους υποψηφίους (τελειοφοίτους και αποφοίτους) του νέου συστήματος, Βιολογία και Φυσική για τους αποφοίτους που επέλεξαν το προηγούμενο σύστημα.

Ειδικότερα, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) ανέφερε ότι «τα θέματα καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης με ερωτήματα κλιμακούμενης δυσκολίας. Η εξέταση θεωρείται μέτριας δυσκολίας για τους αποφοίτους. Οι μαθητές που εξετάζονται φέτος για πρώτη φορά θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες σε επιμέρους ερωτήματα». Ειδικά για το θέμα Γ, το οποίο αφορούσε μεγάλο μέρος του κεφαλαίου των Πιθανοτήτων, η ΕΜΕ επισήμανε ότι «αν ο υποψήφιος δεν απαντήσει σωστά στο ερώτημα Γ1 τότε θα έχει πρόβλημα στην επιτυχή αντιμετώπιση των επόμενων ερωτημάτων και ενδεχομένως να δημιουργηθεί θέμα στην ισότιμη βαθμολόγηση των υποψηφίων».

Για την Ιστορία, η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) ανέφερε ότι «οι ερωτήσεις του τύπου Σωστό-Λάθος και στο μάθημα της Ιστορίας, όπως επίσης και στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας, δεν συμβάλλουν στη δημιουργική και κριτική ικανότητα των μαθητών».

Από την πλευρά του, ο κ. Βασίλης Συμεώνογλου, ακαδημαϊκός υπεύθυνος των Μαθηματικών στα φροντιστήρια Πουκαμισάς, μιλώντας χθες στην «Κ» χαρακτήρισε τα θέματα «μάλλον εύκολα και καθόλου συνδυαστικά». Την ίδια εκτίμηση έκανε για τα θέματα της Ιστορίας η φιλόλογος Αννα Αδάμ.

Τα χθεσινά μαθήματα, που εξετάστηκαν στο πλαίσιο του νέου συστήματος, αφορούσαν αποκλειστικά τους διαγωνιζόμενους για το 4ο επιστημονικό πεδίο των παιδαγωγικών σχολών. Οπως ανέφερε, μάλιστα, ο εκπαιδευτικός και φροντιστής Γιώργος Χατζητέγας, εάν ήταν γνωστός ο αριθμός των διαγωνισθέντων στα Μαθηματικά και την Ιστορία Γενικής Παιδείας θα μπορούσε να αποτυπωθεί η τάση για τις βάσεις εισαγωγής στα 33 παιδαγωγικά τμήματα.

Το εξεταστικό σκηνικό της πρώτης εβδομάδας έκλεισε με τη Βιολογία και τη Φυσική Γενικής Παιδείας για όσους απόφοιτους επέλεξαν να διαγωνιστούν με το παλαιό σύστημα. «Τα θέματα της Βιολογίας καλύπτουν ευρύ φάσμα της διδακτέας ύλης. Τα θέματα δεν είχαν μεγάλες δυσκολίες για τους επαρκώς προετοιμασμένους υποψηφίους.

Τέλος, από 1 έως και 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι για τις Σχολές της Πυροσβεστικής, πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση www.fireservice.gr.

Η «Κ» σε συνεργασία με το Ακαδημαϊκό Τμήμα των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις.

Δείτε εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

/

/

/

/

/

/

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή