48ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ

48ωρη απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απεργιακό κλοιό εισέρχεται η πρωτεύουσα από σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αντιδρούν στη μεταβίβαση των Εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών, θυγατρική του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι με την υπαγωγή των εταιρειών στο υπερταμείο ανοίγει διάπλατα η πόρτα για την ιδιωτικοποίησή τους.

Σήμερα, ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ, με αποτέλεσμα οι συρμοί να παραμείνουν ακινητοποιημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα μέσα την Κυριακή. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Κυριακή λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό. Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το απόγευμα (5 μ.μ.) στο Σύνταγμα.

Νέα συνεδρίαση

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. «Οι τιμητές των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας, έγιναν οι πωλητές και ξεπουλητές της δημόσιας περιουσίας και των αστικών συγκοινωνιών. Τους λέμε: μην κάνουν το λάθος να ξεπουλήσουν τις Αστικές Δημόσιες Συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου. Θα το μετανιώσουν πικρά» δήλωσε ο Αποστόλης Ραυτόπουλος, πρόεδρος των τεχνικών των ΟΣΥ.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός το Σαββατοκύριακο, καθώς η ΠΟΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις άμεσα, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή. Στόχος τους είναι, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΣ Παν. Παρασκευόπουλος, να συνεδριάσουν τις προσεχείς ημέρες για να καθορίσουν τη στάση τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή