Τον Δεκαπενταύγουστο η δημοπρασία τηλεοπτικών αδειών

Τον Δεκαπενταύγουστο η δημοπρασία τηλεοπτικών αδειών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στον Δεκαπενταύγουστο προτίθεται να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών για όσους ενδιαφέρονται να εκπέμψουν περιεχόμενο επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας. Η προκήρυξη προβλέπει την εκχώρηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών υψηλής ευκρίνειας, όπως είχε προδιαγράψει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 4 Ιουλίου, ενώ 10 ημέρες μετά, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τους προεπιλεγέντες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία της δημοπρασίας. Η τελευταία αναμένεται να διεξαχθεί από 12 έως 17 Αυγούστου, με τιμή εκκίνησης για κάθε άδεια τα 3 εκατ. ευρώ. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν την αντίστοιχη εγγυητική επιστολή, έγγραφα που θα πιστοποιούν την ύπαρξη μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 εκατ. ευρώ στα υφιστάμενα νομικά πρόσωπα ή αντίστοιχη εγγυητική επιστολή που θα προβλέπεται για νέα νομικά πρόσωπα. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί με πρώτο βήμα τα 500.000 ευρώ, ενώ στους επόμενους γύρους το βήμα θα καθορίζεται από την επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας.

Η κυβέρνηση έκανε λόγο για ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο βάζει τέλος στο άναρχο σκηνικό των τελευταίων 25 ετών. Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς δήλωσε ότι με την προκήρυξη μπαίνει τέλος στην ντροπιαστική αποκλειστικότητα –όπως τη χαρακτήρισε– της Ελλάδας, να μην έχει αδειοδοτήσει τηλεοπτικούς παρόχους. Η προκήρυξη, ωστόσο, του σχετικού διαγωνισμού συνεχίζει να αποτελεί ένα υπόδειγμα κεντρικού σχεδιασμού, αφού εκτός από το μετοχικό κεφάλαιο, τους εργαζομένους, τις ώρες του προγράμματος και τα τετραγωνικά που θα καταλαμβάνει ο τηλεοπτικός σταθμός, προσδιορίζεται ακόμη και ο τεχνικός εξοπλισμός του υποψηφίου, όπως είναι οι μείκτες, οι κάμερες και τα μικρόφωνα που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε σταθμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή