Επαναπροώθηση 51 παράτυπων μεταναστών από Λέσβο και Κω στην Τουρκία

Επαναπροώθηση 51 παράτυπων μεταναστών από Λέσβο και Κω στην Τουρκία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο διαδοχικές επιχειρήσεις υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδρομή προσωπικού του Frontex, επιστράφηκαν από τη Λέσβο και την Κω στην Τουρκία την Παρασκευή συνολικά 51 παράτυποι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. Και στις δύο επιχειρήσεις, οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν με πλοία ναυλωμένα από τον Frontex.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 12 άνδρες από τη Λέσβο,  τρεις άνδρες, μια γυναίκα και δύο ανηλίκους από τη Χίο, ενώ άλλοι πέντε παράτυποι μετανάστες προέρχονταν από τη Σάμο.

Από την Κω επιστράφηκαν στο λιμένα Γκιουλούκ της Τουρκίας 28 άνδρες. Συγκεκριμένα, 17 από το Μπανγκλαντές, εννέα από το Πακιστάν και δύο από το Νεπάλ.

Από τις αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στην Τουρκία με βάση το  Διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.048 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων, με  βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας 34 υπήκοοι Τουρκίας ενώ με βάση  την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016, 441 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή