Απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας συγκεντρώσεις γύρω από τον Άγιο Παντελεήμονα

Απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας συγκεντρώσεις γύρω από τον Άγιο Παντελεήμονα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται σήμερα, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και τάξης, κατά το χρονικό διάστημα από τις 15:00 μέχρι και τις 24:00, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Αθήνας, που περικλείεται από τις εξής οδούς: Αγίου Μελετίου (από τη συμβολή της με την 3ης Σεπτεμβρίου) – 3ης Σεπτεμβρίου – δεξιά Ιουλιανού – δεξιά Λιοσίων – δεξιά Αγίου Μελετίου (μέχρι τη συμβολή της με την 3ης Σεπτεμβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της συγκεκριμένης περιοχής.

Οπως διευκρίνισε η αστυνομία η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει καμία σχέση με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια που έχουν ανακοινώσει ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, ΛΑΕ, αλλά εκδόθηκε με στόχο την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών, που έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα. Σημειώνεται ότι για τις επτά το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα, από την ακροδεξιά οργάνωση Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (ΛΕΠΕΝ), που έχει αποσχισθεί από τη Χρυσή Αυγή, με σύνθημα «Οχι στη λαθρομετανάστευση». Μετά την ανακοίνωση της συγκέντρωσης το αναρχικό στέκι της περιοχής «Δίστομο» ανακοίνωσε αντισυγκέντρωση στις 7 μ.μ. με αποτέλεσμα η αστυνομία να εκδώσει για λόγους ασφαλείας την απαγόρευση.

Συλλαλητήρια κατά του πολυνομοσχεδίου

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα, τα συνδικάτα πραγματοποιούν στην πλατεία Συντάγματος και την Ομόνοια συλλαλητήρια «κατά του νέου "αντεργατικού" νομοσχεδίου».

Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η μόνη απάντηση για τον ελληνικό λαό είναι η μαζική και ενωτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και ο συνεχής αγώνας.

Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΑΔΕΔΥ ζητώντας «να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων, να μην περάσει ο αυτόματος κόφτης μισθών και συντάξεων και να αποτραπεί η φοροεπιδρομή».  Σε μαζική συμμετοχή καλεί το ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια, «ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, που η κυβέρνηση προωθεί να ψηφιστεί με τη διαδικασία του "επείγοντος", ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως έκανε και με το νόμο – λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό – Φορολογικό». Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΠΑΣΕΒΕ. Οι προσυγκεντρώσεις για την Αθήνα έχουν οριστεί στις 5 μ.μ.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί «την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία να κατέβουν μαζικά και μαχητικά και να πλημμυρίσουν την πλατεία Συντάγματος» στις 5:30 το απόγευμα στο συλλαλητήριο εργατικών συνδικάτων και λαϊκών φορέων στο Σύνταγμα. Σημείο συνάντησης της ΛΑΕ στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα παραμείνουν ακινητοποιημένα το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή