Θάνου: Μέθοδοι σπίλωσης δεν αγγίζουν τους δικαστές

Θάνου: Μέθοδοι σπίλωσης δεν αγγίζουν τους δικαστές

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι δικαστές δεν εκφοβίζονται απέστειλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, κατά τον χαιρετισμό της για τη συμπλήρωση 21 χρόνων λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

Η κ. Θάνου υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας των δικαστών, ενώ, αναφερόμενη εμφανώς στις καταγγελίες του προέδρου της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου, κατήγγειλε εκ νέου «μεθόδους σπίλωσης και εκφοβισμού τους». «Το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο οι Ελληνες δικαστές και εισαγγελείς έχουν εντατικοποιήσει τις προσπάθειές τους για τη διερεύνηση και την τιμωρία της διαπλοκής και της διαφθοράς, διαπιστώνονται μέθοδοι σπίλωσης και εκφοβισμού τους, εκ μέρους ορισμένων εκ των εμπλεκομένων προσώπων, ακόμη και κατά των ανώτατων δικαστών», υπογράμμισε. Η κ. Θάνου τόνισε, ωστόσο, ότι «οι μέθοδοι αυτές δεν αγγίζουν τους ακέραιους και έντιμους δικαστές, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του δικαστικού σώματος». Οπως επεσήμανε, η ανεξαρτησία των δικαστών αποτελεί θεμέλιο του κράτους δικαίου, «διασφαλίζεται από το σύνταγμα και πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Κυρίως όμως διασφαλίζεται από τον ίδιο τον δικαστή, ο οποίος οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά του με ακεραιότητα και αμεροληψία και να αποκρούει τις τυχόν προσπάθειες παρεμβάσεων από οποιονδήποτε και αν προέρχονται».

Η τοποθέτηση αυτή της κ. Θάνου έρχεται μετά τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε σε βάρος της ο πρόεδρος της MIG, αποδίδοντάς της σωρεία κακουργηματικών πράξεων αναφορικά με τις δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο των συνεργατών του και πρώην στελεχών της Λαϊκής Tράπεζας Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, αλλά και την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία έχει καταγγείλει παρέμβαση του αναπλ. υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου στους χειρισμούς της υπόθεσης Βγενόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή