Την Πέμπτη αποφασίζουν τα ΜΜΜ

Την Πέμπτη αποφασίζουν τα ΜΜΜ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κοινή γενική συνέλευση την ερχόμενη Πέμπτη προσανατολίζονται τα σωματεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Αιχμή για το σύνολο του κλάδου, η υπαγωγή των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών, θυγατρική του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων, που πρακτικά ανοίγει την πόρτα για την είσοδο ιδιωτών στις εταιρείες λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. Μετά την κινητοποίηση του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι εργαζόμενοι στις ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) προχώρησαν χθες σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της εταιρείας. Παράλληλα, συνεδρίασε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), το οποίο αποφάσισε την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης την Πέμπτη, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία μετρό, τραμ και ηλεκτρικού. Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν και τα σωματεία εργαζομένων των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και δεν αποκλείεται όλα τα σωματεία να προχωρήσουν σε κοινή συνεδρίαση, με στόχο τη λήψη κοινών αποφάσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, τα μέσα σταθερής τροχιάς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την ίδια ώρα έως και τις 5 το απόγευμα.

Μέχρι την Πέμπτη, όμως, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα διεξάγουν σειρά δράσεων (συμβολικές καταλήψεις, ενημερωτικά μηνύματα κ.ά.), που όμως δεν θα παρεμποδίσουν τις μετακινήσεις. Βασικός στόχος τους είναι η ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις στο μέτωπο των συγκοινωνιών. «Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει τις δημόσιες συγκοινωνίες από αγαθό σε εμπόρευμα, ώστε να μπορέσει να τις ιδιωτικοποιήσει στη συνέχεια. Στόχος τους είναι να αυξήσουν την τιμή του εισιτηρίου, προκειμένου να εκτοξεύσουν τα κέρδη των συγκοινωνιακών φορέων και να καταστεί συμφέρουσα σε ιδιώτες η είσοδος στις εταιρείες», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ Σπύρος Ρεβύθης.

Στάση αναμονής τηρούν προς το παρόν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, οι οποίοι πρόκειται τις επόμενες ημέρες να συνεδριάσουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Στόχος των εργαζομένων σε συγκοινωνίες και ΟΣΕ είναι να μην ταλαιπωρήσουν το επιβατικό κοινό με απεργίες διαρκείας, ώστε να κρατήσουν την κοινή γνώμη με το μέρος τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή