H «βοήθεια» του πρίγκιπα Ανδρέα στην ΕΥΔΑΠ και οι επαφές στο Καζαχστάν

H «βοήθεια» του πρίγκιπα Ανδρέα στην ΕΥΔΑΠ και οι επαφές στο Καζαχστάν

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαμεσολάβηση του πρίγκιπα Ανδρέα της Μεγάλης Βρετανίας (αδελφού του Καρόλου) είχε εξασφαλίσει η ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να βοηθήσει στην υπογραφή συμφωνίας 1,1 δισ. ευρώ για την ύδρευση και την αποχέτευση των δύο μεγαλύτερων πόλεων του Καζαχστάν. Αυτό υποστηρίζει ρεπορτάζ της Telegraph, σύμφωνα με το οποίο η υπόθεση δεν προχώρησε, λόγω της ρευστής πολιτικής κατάστασης στην ασιατική χώρα. Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, πάντως, διαψεύδει το δημοσίευμα, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε μεν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο, αλλά χωρίς τη διαμεσολάβηση του πρίγκιπα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, ο Βρετανός πρίγκιπας φέρεται να χρησιμοποίησε τον Απρίλιο του 2011 τη σχέση του με τους Καζάκους ολιγάρχες, για να βοηθήσει την ΕΥΔΑΠ και μία ελβετική εταιρεία να διεκδικήσουν τη δημιουργία και συντήρηση υποδομών στην πρωτεύουσα Αστάνα και σε μία ακόμα πόλη. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το (επικριτικό για τον υποτιθέμενο ρόλο του πρίγκηπα) δημοσίευμα, στα τέλη του 2011 η έκρυθμη κατάσταση στo Καζαχστάν οδήγησε την ΕΥΔΑΠ στην απόφαση να αποσύρει το ενδιαφέρον της και έτσι η υπόθεση δεν προχώρησε. «Ο πρίγκιπας μας έφερε σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους στο Καζαχστάν, κάτι πραγματικά ανεκτίμητο», φέρεται να δηλώνει στο ρεπορτάζ στέλεχος της ΕΥΔΑΠ.

Η «Κ» απευθύνθηκε στον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Νίκο Μπάρδη. «Είναι αλήθεια ότι ενδιαφερόμασταν για το συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα είχα ταξιδέψει στο Καζαχστάν για τον λόγο αυτό και είχα σειρά επαφών. Ωστόσο διαψεύδω το ρεπορτάζ σε δύο σημεία: ότι είχαμε συμφωνήσει με μια ελβετική εταιρεία και διεκδικούσαμε το έργο από κοινού, καθώς αυτό θα προϋπέθετε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ. Και ότι ζητήσαμε τη διαμεσολάβηση του πρίγκιπα Ανδρέα, προσφέροντάς του αμοιβή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή