ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε «Νίκος Γκάλης» το κλειστό του ΟΑΚΑ

Σε «Νίκος Γκάλης» το κλειστό του ΟΑΚΑ

Το όνομα του μεγαλύτερου Ελληνα μπασκετμπολίστα Νίκου Γκάλη θα δοθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. του σταδίου. Υπενθυμίζεται ότι και το Αλεξάνδρειο Mέλαθρο στη Θεσσαλονίκη, που είναι η έδρα του Αρη, έχει μετονομαστεί σε «Nick Galis Hall».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με τον κορυφαίο Ελληνα μπασκετμπολίστα Νίκο Γκάλη, στον οποίο και ανακοίνωσε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να δοθεί το όνομά του στο κλειστό στάδιο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας».

Η απόφαση ελήφθη ήδη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ. «Ευχαριστώ πολύ την πολιτεία για την πρωτοβουλία της. Είναι τιμή τόσο για μένα, όσο και για τους συμπαίκτες μου εκείνης της εποχής. Πιστεύω ότι έχουμε προσφέρει πολλά στον κόσμο, στη νεολαία και στην ελληνική κοινωνία», σχολίασε ο Νίκος Γκάλης μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμήσουμε έναν αθλητή που έβαλε τις βάσεις του υψηλού επιπέδου του ελληνικού μπάσκετ των τελευταίων τριάντα ετών και άλλαξε τη ζωή των αθλητών, ανεξαρτήτως του σπορ που ακολουθούσαν. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι η πρωτοβουλία έπρεπε να είχε υλοποιηθεί νωρίτερα», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Κοντονής. Το επόμενο διάστημα, ο Νίκος Γκάλης θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό.